transport

Zo kunnen flessen jouw producten beschermen

Flessen komen veel voor in ons dagelijks leven. We gebruiken ze om water, frisdrank en andere vloeistoffen te bevatten. Maar wist je dat deze eenvoudige plastic flessen ook een verbazingwekkende beschermende kracht hebben? Als bedrijf is het daarom goed om te kijken naar alle flessen en ontdekken welke het beste bij de producten passen. Maar hoe beschermen deze flessen jouw producten dan? En wat moet je nog meer weten? Onderstaande informatie geeft jou de inzichten die je nodig hebt om de beste aankoop te doen op het gebied van deze flessen.

Een veilig transport van producten

De bescherming van de producten begint al bij het veilige transport dat door de plastic flessen wordt gewaarborgd. De flessen zijn erg stevig en duurzaam, waardoor ze ook dienen als de beste verpakkingsoptie voor een groot aantal producten. Of het nu gaat om schoonmaakmiddelen, cosmetica of voedingsmiddelen, plastic flessen bieden een betrouwbare beschermende barrière die voorkomt dat producten tijdens het transport beschadigd raken. De consument is daarom ook meer tevreden als de producten aankomen.

Bescherming tegen invloeden van buitenaf

Voedsel- en drankbedrijven vertrouwen sterk op plastic flessen vanwege hun vermogen om producten te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Deze flessen bieden een luchtdichte en hygiënische omgeving, waardoor bederf, bacteriën en andere verontreinigingen worden tegengehouden. Vooral bedrijven die werken met bederfelijke producten, zoals sappen, sauzen en zuivelproducten, kunnen gebaat zijn met het gebruik van de flessen. Dankzij deze flessen kan je als ondernemer jouw producten veilig en vers aan consumenten leveren.

Meerdere milieuvriendelijke opties beschikbaar

Hoewel plastic flessen traditioneel gemaakt zijn van niet-afbreekbaar plastic, zijn er nu milieuvriendelijkere opties beschikbaar. Als ondernemer kan je onder andere kiezen voor gerecyclede plastic flessen of biologisch afbreekbare materialen om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Vooral als jouw bedrijf streeft naar duurzaamheid is het een goede manier om deze duurzaamheid door te voeren naar de consument. De bescherming van het milieu is in werking gezet en als ondernemer breng je geen extra afval in de omgeving.

Een flinke kostenbesparing op verpakkingsmateriaal

Een ander voordeel van plastic flessen is dat ze bedrijven kunnen helpen kosten te besparen. Plastic flessen zijn over het algemeen goedkoper dan alternatieve verpakkingsmaterialen, zoals glas of metaal. Je zorgt er dus voor dat je binnen een korte tijd een flinke kostenbesparing hebt, wat ook weer voordelen voor de consument op kan leveren. Je hoeft de kosten immers niet meer door te voeren in de aanschafprijs. Bovendien zijn ze lichtgewicht, waardoor de transport- en opslagkosten worden verlaagd. Jouw winstmarge wordt steeds groter.

Een betere zichtbaarheid dankzij opties

Plastic flessen kunnen ook dienen als een effectieve manier om de zichtbaarheid en branding van een bedrijf te vergroten. Je kan de flessen namelijk helemaal naar wens maken door het plaatsen van het bedrijfslogo, de productnamen en andere informatie. Jouw naam groeit, klanten weten jou te vinden en je trekt ook weer nieuwe klanten aan. Vooral een aantrekkelijke verpakking kan jou dit voordeel opleveren. Jouw goed verpakte producten onderscheiden zich van de concurrenten.