Zo belangrijk kan SEO marketing zijn!

Zo belangrijk kan SEO marketing zijn!

Een nieuwe winkel, een nieuw bedrijf, nieuwe website of webshop, wat je ook gaat beginnen. De vraag; hoe kom ik aan bezoekers? Of, hoe kom ik aan klanten? Is een vraag die veelvuldig terug zal komen bij het uitwerken van je idee.

In dit artikel kijken we specifiek naar de manieren waarop je meer bezoekers kunt krijgen op een nieuwe website of nieuwe webshop.

Want een nieuwe website of webshop klinkt leuk. Maar het begint pas op het moment dat de nieuwe website online staat. Hoe kom ik aan bezoekers? En hoe zorg ik er voor dat die bezoekers iets gaan kopen? Of contact met mij opnemen? Dat kan een hele uitdaging zijn. Zeker wanneer je een website plaatst op een nieuw domein.

Nadelen van een nieuw domein

Een website of webshop begint natuurlijk met een domeinnaam. Zodra je deze hebt vastgelegd kun je beginnen met een website. Maar er kleven ook nadelen aan een nieuw domein. Zeker wanneer je actief aan de slag wil gaan met SEO.

Een belangrijk element van websites is de autoriteit. Een website met een hoge autoriteit is beter in staat om goed te ranken in Google. Zeker op zoektermen met veel concurrentie. Autoriteit kan een domein verkrijgen wanneer het verwijzingen (ook wel backlinks genoemd) krijgt van andere relevante websites.

Besluit je om een website of webshop te starten op een nieuwe domeinnaam? Besteed dan tijd aan linkbuilding. Het verkrijgen van backlinks van andere websites zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt.

Minder afhankelijkheid

Het trekken van bezoekers naar je website kan ook veel verschillende manieren. Denk aan social media, adverteren in Google, social media advertising of email marketing. Veel van deze vormen van online marketing kosten geld. En afhankelijk van de markt waarin je zit, kan het adverteren op Google flink in de papieren lopen. Ook het adverteren via social media kan erg kostbaar zijn. Bijkomend nadeel is dat je afhankelijk bent van de regels van Facebook, Instagram of Pinterest. Deze partijen veranderen regelmatig de spelregels van adverteren en dit kan flinke impact hebben op je advertenties.

SEO Marketing daarentegen kun je vrij low budget opzetten. Naast het verzamelen van backlinks is het schrijven van goede content een belangrijke factor binnen SEO marketing.

Een aantal tips om zelf te beginnen met SEO Marketing

  • Zorg dat de belangrijkste pagina’s op je website een goede en relevante tekst bevatten. Denk hierbij aan categoriepagina’s en productpagina’s bij een webshop of een service pagina op een website
  • Blijf je website updaten, bijwerken en voeg regelmatig nieuwe content toe. Google toont graag actieve en levendige websites aan haar gebruikers.