Wordpress onderhoud

WordPress tips en tricks voor beginners

Als bedrijf kun je het je eigenlijk niet meer permitteren om geen website te hebben, maar een website maken kan nogal een hele klus zijn. Wil jij graag een website maken maar heb je hier niet zoveel ervaring mee? Dan biedt WordPress uitkomst. Met WordPress kan je namelijk een website beginnen zonder dat hier veel technische kennis voor nodig is. Wij geven je een aantal handige WordPress tips en tricks voor de beginner.

Goede hostingprovider

Het maken van een WordPress website is helemaal niet zo moeilijk, toch moet je wel een paar dingen weten voordat je een goede website kunt starten. Het is namelijk erg van belang dat je een goede hostingprovider hebt. De reputatie van je hostingprovider speelt namelijk een grote rol bij de vindbaarheid van jouw website. Ook bepaalt de snelheid van de server voor een groot deel de snelheid van je website. Ook bij WordPress onderhoud is een goede hostingprovider essentieel. Als je een langzame server hebt, zal je website dus ook langzaam zijn en dit is weer slecht voor je zoekresultaten.

WordPress tips en tricks voor beginners

Widgets en plug-ins

Je hebt vast weleens gehoord van widgets. Dit zijn een soort vakjes met een speciale functie die je kunt toevoegen aan de zijbalk van je WordPress website. Denk bijvoorbeeld aan een like-knop op Facebook of een volg-me button op Instagram. Widgets kunnen erg nuttig zijn, maar probeer niet al te veel widgets op je website neer te zetten. Gebruik alleen degenen die echt van belang zijn voor jouw website. Als je te veel widgets toepast, kan dit er namelijk rommelig en onoverzichtelijk uit gaan zien.

Je moet niet alleen widgets gebruiken op je website, ook plug-ins zijn erg belangrijk. Een plug-in is een stukje software met een specifieke functionaliteit. Deze plug-in kan je toevoegen aan je WordPress website en vervolgens kun jij gebruik maken van die ene functionaliteit. Een plug-in kan bijvoorbeeld je website gebruiksvriendelijker maken en gebruiksgemak is natuurlijk erg belangrijk voor de bezoeker.

Handleidingen

Lijkt een eigen WordPress website beginnen je toch nog erg lastig? Dit is niet erg, er zijn namelijk speciale WordPress handleidingen te verkrijgen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij een WordPress website kunt maken. Als je bijvoorbeeld geen tijd hebt voor het maken van een gehele website of er gewoon geen zin in hebt, kun je deze taak ook uit laten uitvoeren door een WordPress professional.