Werken met de applicatie Power BI

Werken met de applicatie: Power BI

Wat is Power BI?

“Power BI is de cloudgebaseerde service voor bedrijfsanalyse van Microsoft waarmee gegevensverkenning, visualisatie en dashboarding in een reeks bedrijfstoepassingen mogelijk is.”

Power BI biedt interactieve visualisatiemogelijkheden voor gegevensverkenning. Het helpt bij het omzetten van data in inzichten. Het helpt bij verschillende aspecten van besluitvorming. De Power BI-app is beschikbaar op Windows 10, Android, iOS en macOS. Power BI biedt ook functies zoals query’s in natuurlijke taal en ingebouwde mobiele apps.

Toepassingen van Power BI

Power BI is software voor gegevensanalyse met een gemakkelijk te begrijpen dashboardinterface.

Power BI is krachtige software voor gegevensanalyse die de ervaring van het analyseren van de gegevens van uw bedrijf vereenvoudigt. De dashboard interface zorgt ervoor dat je direct naar de inzichten gaat die voor jou het meest relevant zijn.

Power BI Pro gebruiken

Het verschil tussen de twee versies van PowerBI is niet hetzelfde als het verschil tussen Excel en PowerPoint.

De standaardversie van PowerBI heeft beperkte functies, terwijl Pro geavanceerde functies biedt die niet beschikbaar zijn in de standaardversie. Dit omvat geavanceerde dataconnectiviteit, datavisualisatie, interactieve dashboards, verkenningsmogelijkheden, samenwerking tussen meerdere gebruikers en organisatorische hiërarchie.

Power BI Pro biedt ook beveiligingsmogelijkheden op ondernemingsniveau die niet beschikbaar zijn in Standard. Het draait op een beveiligde container die ervoor zorgt dat alle gegevens worden versleuteld en beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang en downloads op alle apparaten in het netwerk van een organisatie.

Power BI voor gegevensanalyse en rapportage

Power BI heeft tools zoals rapportbuilder en dashboardontwerper, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om gegevensgestuurde beslissingen te nemen.

Veel mensen gebruiken Power BI over Excel graag omdat het intuïtiever en gebruiksvriendelijker is. Het heeft ook veel functies die niet beschikbaar zijn in Excel, zoals visualisaties, KPI’s (Key Performance Indicators) en gebruiksvriendelijke formules.

Het resultaat van deze functies is dat mensen met Power BI eenvoudig informatieve rapporten kunnen maken om hen te helpen betere beslissingen te nemen op basis van de beschikbare informatie.

Meer leren over power bi door bijvoorbeeld een power bi training volgen? Dan kan je een kijkje nemen op deze website!