Welke autolening

Welke autolening past bij jou?

Auto’s, als je tegenwoordig op straat kijkt zie je ze overal. Groot en klein, hoog en laag, ze zijn er in alle soorten en maten. Bij sommigen lijkt het zelfs of ze de auto als een deel van hun persoonlijkheid zien. Hoe mensen over hun auto kunnen praten verschilt namelijk erg. Zo zijn er mensen die over hun auto praten als een vervoersmiddel waar je helaas niet zonder kan en dat vindt menig autofanaat vrij apart. Aan de andere kan heb je ook deze autofanaten die alles van hun auto weten en sterker nog, alles van alle auto’s weten: gewicht, topsnelheid, vermogen en ga zo maar door. Dit vinden sommigen dan ook weer gek. Zij vinden bijvoorbeeld dat zo’n autofanaat zijn auto teveel ophemelt. Ook is het een begrip onder de autofanaten of je je auto hebt gekocht, geleased of een lening auto

Nieuwe auto;s

Is je auto nieuw of tweedehands, qua prijs maakt dit erg veel uit en hoe groot zijn de verschillen nou eigenlijk? Bij een nieuwe auto weet je dat er niemand anders in gereden heeft en dat alles nog naar behoren functioneert. Ook kan het zijn dat je auto de allernieuwste snufjes bevat die zowel veiligheid gerelateerd, als een luxeproduct kunnen zijn. Het regelen van de autofinanciering van zo’n nieuwe auto kan natuurlijk door te kopen, maar als je wel in een nieuwe auto wilt rijden zonder in een keer al het geld op te hoesten, kan een nieuwe auto lenen ook iets voor jou zijn. 

Een tweedehands exemplaar

Bij een tweedehands auto zullen deze snufjes waarschijnlijk minder nieuw zijn en kan het zijn dat er hier en daar wat gebruikssporen zijn, maar je betaalt er wel aanzienlijk minder voor. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je juist omdat je een tweedehands auto neemt, je meer ‘’toeters en bellen’’ op kan laten zetten. Deze zullen misschien wel minder nieuw zijn, maar het kunnen er vanwege het prijsverschil misschien wel veel meer of veel betere zijn. Mocht je voor een tweedehands auto willen gaan, kan zowel met als zonder extra’s, dan is kopen de meest gebruikelijke optie. Echter weten veel mensen niet dat het ook mogelijk is een tweedehands auto te lenen. 

Hoe financier je het

Uiteindelijk zie je dus dat het kopen van je auto al snel van twee dingen afhangt, hoeveel geld je te besteden heb en hoe erg je van auto’s houdt. Het betalen van deze auto’s kan, zoals eerder genoemd, op verschillende manieren. Er kan gekozen worden voor het rechtstreeks kopen bij de autogarage, voor het kopen bij een particulier en er kan gekozen worden voor het lenen of leasen van een auto. Wat bij jou past hangt opnieuw weer af van dezelfde twee vragen: hoeveel geld heb je te besteden en hoeveel waarde hecht je aan een auto? 

De vele mogelijkheden

Opvallend is ook dat een auto naast het hebben van een duidelijke functie, simpelweg dienen als vervoer, ook vaak moet gelden als een teken van status. Als iemand in een dure auto rijdt, zul je waarschijnlijk snel denken dat deze persoon een goed bedrijf heeft of een goede baan bijvoorbeeld, maar wie weet hecht hij wel heel veel waarde aan het hebben van een auto en heeft diegene een heel klein huis. En wie zegt dat de auto gekocht is en niet geleend? Voor veel mensen is het dus mogelijk veel soorten auto’s te financieren.