Wax stempel

Wax stempel kopen?

Wax stempel in allerlei formaten. Waarom is een lakstempel altijd rond? Dit is een vraag die de Stempelfabriek.nl regelmatig krijgt. Van oudsher is een wax stempel of lakstempel altijd al rond. Dat is natuurlijk nog geen antwoord op de vraag. Lakstempels zijn rond omdat de lak dan alle kanten uit kan als je de “koude” wax stempel in de hete lak drukt. Bij een rechthoekige wax stempel gaat de lak naar de hoeken en kan dan niet goed weg waardoor de lakzegel er niet mooi uit komt te zien. Om een mooie lakzegel te verkrijgen is het van belang de wax stempel in de koelkast te bewaren waardoor hij extra koud in de hete lak komt en de lak sneller stolt.  Behalve een mooi lakzegel maken van alleen maar wax zijn er ook andere technieken. Je kan b.v. inkt aanbrengen of de wax stempel en deze dan in de lak drukken. Dat geeft een extra effect. En wat dacht je van een lintje aanbrengen in de lak, daar weer lak overheen laten druppelen en dan een afdruk met de wax stempel maken? Allemaal creatieve toepassingen om een wenskaart, een huwelijksuitnodiging, een uitnodiging voor een babyshower nog mooie te maken. Maar vergeet niet dat een diploma of een certificaat ook veel mooier en officiëler wordt met een mooie lakzegel erop.

Wil je nu helemaal een mooie wax stempel afdruk laat er dan één maken met je eigen initialen of andere gegevens van jezelf erop. Ook een logo of andere afbeelding kan mist niet te gedetailleerd.

Stempelkussen kopen?

Stempelkussens. Het lijkt zo éénvoudig om een stempelkussen aan te schaffen maar Kantoorstempels.nl weet wel beter. Hoe vaak bestellen klanten daar niet een stempel en een los stempelkussen zonder na te denken over de toepassing. Wat is de ondergrond waarop gestempeld gaat worden? Hoe vaak wordt de stempel gebruikt? Moet de inkt snel drogen? Enz, enz, enz. De antwoorden op al deze vragen zijn te vinden op de website van kantoorstempels.nl. En mocht je er niet uitkomen dan kan je ze altijd even bellen voor een goed advies. Vaak komen er bestellingen binnen voor stempels voor stempelkaarten of voor op craftzakken. De stempels en stempelkussens daarvoor zijn niet standaard maar dat weet de gebruiker vaak niet. Soms kan Kantoorstempels.nl dat herkennen door het formaat en in zo’n geval wordt de klant altijd gebeld en wordt gevraagd naar de toepassing. Als blijkt dat het vermoeden goed is dan wordt er een speciale stempel met speciale stempelinkt aanbevolen. Voor iedere toepassing is er weer een anders advies om een optimaal resultaat te krijgen. Het is toch zonde dat je na aanschaf van je stempel met stempelkussen niet het gewenste resultaat krijgt en opnieuw iets moet aanschaffen. Dat kan voorkomen worden door je goed te laten informeren. Iedereen kent tenslotte het voorbeeld bij de kassa van een winkel. De winkelier vraagt of je al een stempelkaart hebt en vervolgens krijgt je zo’n stempelkaart met een verse afdruk die maar niet wil drogen met vlekken als gevolg. Dit is simpel op te lossen maar je moet het wel net even weten.