voordelen van gedetacheerd werken

Wat zijn de voordelen van gedetacheerd werken?

Als je op zoek bent naar Monteur Vacatures, dan kun je ook kijken naar een detacheringsbureau. Zo kun je daar in dienst gaan, uitgezonden worden, gedetacheerd werken en in verschillende sectoren aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan de industrie, bouw, civiele techniek, infrastructuur of installatietechniek. Vraag je je af wat de beste optie is? In deze blog kun je meer lezen over de voor- en nadelen van gedetacheerd werken.

Veel werkervaring opdoen

Bij detacheringsbureaus zijn er veel Technische vacatures. Hierbij doorloop je steeds verschillende projecten. Je neemt eigenlijk een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven. Dit is iets waar je de kans niet voor krijgt als je bij één bedrijf in dienst bent. Bij elk project doe je nieuwe kennis op, krijg je meer ervaring en leer je nieuwe dingen. Ook is het een mooie kans om erachter te komen wat voor dingen wel en niet bij je passen.

Je krijgt toegang tot prestigieuze projecten

Soms lijkt het alsof bepaalde projecten niet aan te grijpen zijn. Een projectorganisatie heeft een groot netwerk en kan je makkelijk in contact brengen met de juiste mensen. Op deze manier worden veel vacatures al ingevoerd voordat ze op een vacaturesite staan. Dankzij de connecties van een projectorganisatie kun je toegang krijgen tot projecten waar je anders niet zo snel bij zou kunnen. 

Garantie voor een vaste aanstelling

Het is prettig om flexibel te zijn in je werk, maar je wilt ook graag wat zekerheid hebben. Dit is iets wat je krijgt bij gedetacheerd werken. Bij sommige detacheringsbureaus krijg je meteen een vast contract zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je inkomen. Je krijgt elke maand salaris en werkt flexibel en zeker tegelijk. Als er een maand geen projecten zijn, dan wordt je alsnog gewoon doorbetaald.

Bouw een netwerk op

Misschien is netwerken niet jouw sterkste punt, maar dit is niet erg. Als je gedetacheerd werkt, helpt het detacheringsbureau je met zijn netwerk. Zij zoeken voor jou naar de projecten die bij jou passen en brengen regelmatig verslag aan je uit over de laatste ontwikkelingen. Je werkt niet alleen met collega’s op je werk, maar ook met andere gedetacheerde werknemers. Ook organiseren projectorganisaties regelmatig bijeenkomsten waar je kunt praten met andere gedetacheerden.

Je wordt begeleid en gecoacht

Als je meer uit je carrière wilt halen, twijfelt over wat je eigenlijk wilt of een andere opleiding wilt volgen, dan helpt je projectorganisatie je hierbij. Zij staan altijd voor je klaar. Zo krijg je een coach toegewezen die je begeleidt en bij wie je terechtkomt voor al je vragen. Deze coach denkt met je mee en ook kun je met hem sparren. Ook helpt deze je bij je persoonlijke ontwikkeling.

Je krijgt altijd goede arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de opdrachtgever en de projectorganisatie mogen niet teveel van elkaar afwijken. De voorwaarden van de projectorganisatie mogen niet slechter zijn dan die van de opdrachtgever. Vaak krijgen gedetacheerden zelfs een nog hoger salaris dan vaste werknemers. Je hebt dus altijd goede arbeidsvoorwaarden. Je bouwt een pensioen op via je projectorganisatie die gelieerd wordt aan de cao van je branche.

Je kunt sneller hogerop komen

Je kunt veel sneller doorgroeien als gedetacheerde. Je werkt altijd bij verschillende bedrijven aan diverse projecten, waardoor je snel ervaring opdoet. Hierdoor kom je er snel achter waar jouw ambities liggen. Ook de projectorganisatie kan je helpen om jouw doelen te bereiken. Zo bieden ze je vaak cursussen en opleidingen aan.