Wat wordt er bedoeld met de Arbo Utrecht

Wat wordt er bedoeld met de Arbo Utrecht?

Indien men het over de Arbo Utrecht heeft zijn er een aantal mogelijkheden. De term Arbo wordt in de spreektaal namelijk te pas en te onpas gebruikt voor verschillende situaties. Iemand kan zeggen dat iets “van de Arbo niet mag”. Er kan dan bij het gebruik van de term Arbo verwezen worden naar de Arbowet, waarin bepaalde regels staan die door de werkgever en de werknemer moeten worden nageleefd. Maar indien iemand aangeeft dat hij naar de Arbo in Utrecht moet, kan die persoon ook bedoelen dat hij of zij naar de Arbo dienst in Utrecht moet. Tenslotte is er nog een derde mogelijkheid. Want indien hij of zij zegt dat de Arbo vind dat het werk langzamerhand weer hervat moet worden, dan is het ook nog mogelijk dat hij of zij het over de Arbo arts of bedrijfsarts heeft. Zo blijkt dat de term Arbo in verschillende situaties betrekking kan hebben op verschillende aspecten van de “Arbowet”.

Verschillende soorten Arbo abonnementen in Utrecht

Indien we kijken naar de mogelijke Arbo abonnementen in de regio Utrecht dan hebben we de keuze uit een drietal verschillende abonnementen. Afhankelijk van het soort werknemers en de hoeveelheid zekerheid die een abonnement biedt, kan ieder bedrijf een andere keuze maken. Indien je veel oproepkrachten en andere werknemers met een flexibel contract in dienst hebt, kun je kiezen voor het flex abonnement. Dit abonnement heeft een laag instapbedrag, maar indien er werkzaamheden moeten worden verricht die buiten het abonnement vallen, dan liggen de kosten hiervoor relatief hoog. Het basisabonnement is er voor ondernemingen die vooral vaste werknemers in dienst hebben met een laag verzuimpercentage. De kosten voor de extra werkzaamheden worden tegen het basistarief in rekening gebracht. Tenslotte heb je nog het extra pakket. Indien je voor dit Arbo abonnement in Utrecht kiest, dan heb je de volledige zekerheid dat alle Arbo werkzaamheden in Utrecht binnen je abonnement vallen. Zelfs alle extra werkzaamheden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zijn bij het abonnement inbegrepen.

Wat kost een Arbo in Utrecht?

De kosten van een Arbo in Utrecht kunnen aanzienlijk in prijs verschillen. Waar je voor het goedkoopste abonnement ongeveer €20 per werknemer per jaar betaald, ben je voor het duurste abonnement ongeveer €140 per werknemer per jaar kwijt. Maar staar je niet blind op de kosten voor het abonnement. Indien je bijvoorbeeld een bedrijfsarts moet inschakelen om de werkzaamheden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter uit te voeren, omdat deze niet onder je abonnement vallen, ben je een hoop geld kwijt. Voor een bedrijfsarts kun je rekenen op een tarief tussen de € 150 en € 175 per uur, maar ook voor een veiligheidsdeskundige of een arbeidshygiënist ben je zomaar tussen de € 125 en € 150 per uur kwijt. Gelukkig zijn er verschillende platforms die je kunnen helpen om de Arbo in Utrecht te vinden die het best bij jouw organisatie past.

HR Navigator is al 10 jaar de grootste en enige 100% onafhankelijke HR-vergelijkingssite!