zakelijk glasvezel aanleggen

Wat maakt zakelijk glasvezel aanleggen zo interessant?

Er is de voorbije jaren reeds heel wat gezegd en geschreven over de komst en het gebruik van zakelijk glasvezel. Het afsluiten van een zakelijk glasvezel pakket kan ervoor zorgen dat bedrijven in de praktijk kunnen rekenen op menig aantal interessante voordelen. In het bijzonder vanuit de bedrijfswereld wordt er danig gespeculeerd over de vereiste snelheid waarmee processen op het internet kunnen worden uitgevoerd. Die snelheid ligt vandaag de dag met de gewone kabel rond de 15 Mbps, maar dat moet beter kunnen. Door gebruik te maken van een pakket met zakelijk glasvezel behoort dit meteen tot de mogelijkheden. 

Kijk voor zakelijk glasvezel bij e-Quest.

 

Een hogere snelheid dan met de gewone kabel

 

Voor zakelijk glasvezel geldt dat er kan worden gerekend op een hogere snelheid in vergelijking met de gewone kabel. Bij de gewone kabel ligt die snelheid op moment van schrijven rond de 15 Mbps. Dat geldt echter niet voor de glasvezelverbinding. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een dergelijke verbinding kunt u in de praktijk dan ook rekenen op een gemiddelde snelheid van 50, 100 of zelfs 500 Mbps. Dit betekent dat deze snelheid ongelofelijk veel hoger ligt in vergelijking met de gemiddelde snelheid waar mensen en bedrijven op dit ogenblik in Nederland van kunnen genieten. Bovendien kan er worden vastgesteld dat de maximumsnelheden op het gebied van glasvezel nog lang niet zijn bereikt. De kans bestaat dan ook dat deze snelheid naar de toekomst toe alleen nog maar hoger zal komen te liggen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wie graag op een zo snel mogelijke manier gebruik wil kunnen maken van het internet kijkt daarvoor beter in de richting van glasvezel.

Geen verschil tussen de upload- en downloadsnelheid

 

 

Er is bij een zakelijk glasvezel pakket in de praktijk ook geen verschil tussen de upload- en downloadsnelheid waar u op kunt rekenen. Ook dat is een niet onbelangrijk verschil ten opzichte van de kabel. Het versturen van informatie naar het internet kan dus concreet even snel gebeuren als het daadwerkelijk raadplegen van informatie. Voor consumenten is dat op zich misschien niet zo’n immens verschil, maar dat geldt zeker wel voor bedrijven. Zij kunnen op deze manier namelijk een behoorlijk stuk efficiënter werken. 

Hoe staat het met de kosten van een zakelijk glasvezel pakket?

 

 

Heel wat partijen die interesse hebben in het gebruik van glasvezel stellen zich de vraag welke impact de voordelen hebben op de kostprijs die is verbonden aan glasvezel. Dat is een goede vraag. Het antwoord op deze vraag zal u echter ongetwijfeld bevallen. Het is namelijk zo dat in de praktijk zakelijk glasvezel gebruiken geen prijsverschil vertoont in vergelijking met gewoon internet via de kabel. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat zowel privaat als zakelijk glasvezel nog niet overal beschikbaar is. Met andere woorden, het is altijd van cruciaal belang om op voorhand na te gaan of deze in uw regio wel of niet beschikbaar is. Is dat het geval? Dan weet u nu reeds dat u met zekerheid zult kunnen rekenen op alle voordelen die het gebruik van zakelijk glasvezel met zich meebrengt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *