Power BI

Wat is Power BI en waarom zou ik het gebruiken?

Power BI is een business intelligence-tool die wordt gebruikt voor het visualiseren van gegevens en het maken van dashboards. Dit Microsoft-product biedt gebruikers de mogelijkheid om gegevens vanuit verschillende perspectieven te bekijken om betere beslissingen te nemen.

Power BI is gemaakt door het Microsoft Business Intelligence-team, een groot systeemintegrator bedrijf. Ze bieden al meer dan 20 jaar business intelligence-oplossingen, dus ze hebben een uitgebreide kennis van het vakgebied. Met deze kennis is Power BI ontworpen om onbewerkte gegevens om te zetten in waardevolle inzichten – het helpt te beantwoorden hoe u daar bent gekomen en wat u vervolgens moet doen.

Aantal functies in Power BI

Functies zijn een belangrijk onderdeel van Power BI. Ze helpen u bij het filteren, berekenen en analyseren van uw gegevens. Er zijn meer dan 100 functies in Power BI, maar ze zijn niet allemaal nuttig.

De best practices voor het gebruik van functies in Power BI zijn onder meer: het definiƫren van de functienaam en parameterinvoer voordat u deze gebruikt; begrijpen dat u parameters kunt gebruiken om de uitvoer te wijzigen; voldoende informatie specificeren om met de functie te werken; en wetende dat u voor sommige parameters jokertekens kunt gebruiken.

De beste toepassingen van functies in PowerBI zijn onder meer: het filteren van rijen op basis van specifieke voorwaarden met de functie FILTER; het vinden van de frequentietelling van een celwaarde met FREQUENCYCOUNT; het berekenen van geaggregeerde waarden door rijen te groeperen op basis van een bepaalde voorwaarde met SUMMARIZE of AGGREGATE;

Rangschikkingsfactoren van een geweldige tool voor gegevensvisualisatie

Datavisualisatie is een belangrijk onderdeel van elke data-analyse. Er zijn veel tools die u kunnen helpen om uw gegevens op verschillende manieren te visualiseren. We hebben een lijst samengesteld met de beste tools voor datavisualisatie voor 2018 op basis van factoren als bruikbaarheid, ontwerp, kwaliteit en prestaties.

Hier is onze lijst met de beste tools voor gegevensvisualisatie voor 2018:

  • Tableau Public door Tableau Software
  • Tableau Desktop door Tableau Software
  • Microsoft Power BI
  • MicroStrategy Analytics Desktop
  • MicroStrategy Analytics-server
  • TIBCO Spotfire Cloud-editie

Training Power BI?

Power BI is over het algemeen een lastig programma om mee te werken. Daarom kan een power bi training volgen een goede eerste stap zijn om efficiƫnt mogelijk aan de slag te kunnen met dit handige programma van Microsoft! Klik hier voor meer informatie.