burn out

Wat is een burn-out?

Als je last hebt van een burn-out ben je eigenlijk zo goed als opgebrand. Je voelt je helemaal uitgeput zowel lichamelijk en geestelijk. Dat komt eigenlijk doordat stress steeds erger wordt. Als je dat negeert dan kun je dus last krijgen van een burn-out. Je krijgt dan last van verschillende klachten. Gelukkig zijn die met verschillende hulpmiddelen wel te verminderen. 

Wat is het?

Als je lijdt aan een burn-out dan ben je opgebrand. Het zorgt ervoor dat je geestelijk en lichamelijk helemaal uitgeput bent. Je hebt geen motivatie of energie voor de dagelijkse dingen. De energiereserves raken op door de dagelijkse druk die je ervaart. Als je continu druk ervaart en geen rust neemt, dan word je overspannen. Waardoor je stress krijgt wat uiteindelijk leidt tot een burn-out. 

Klachten

Doordat je last hebt van een burn-out heb je ook last van klachten. Dat kunnen zowel lichamelijke als geestelijke klachten zijn. Zo is een van de bekendste klachten natuurlijk de slaapproblemen die gepaard gaat met extreme vermoeidheid. Verder heb je last van maagpijn en darmklachten wat dus voor eet problemen kan zorgen. Daarnaast heb je ook last van hoofdpijn en duizeligheid. Naast de lichamelijke klachten heb je ook net zo erg last van psychische klachten. Zo pieker je natuurlijk heel de dag door waardoor je je erg moeilijk kunt ontspannen en dus erg prikkelbaar bent. Je bent somber en huilt veel. Deze klachten kunnen je beperken in het dagelijks leven.

Hulp

Het is van belang dat je hulp zoekt als je last hebt van een burn-out. Een van de eerste stappen is om het bespreekbaar te maken. Je kunt dan naar een dokter gaan of toch gelijk kiezen voor een Burn-out coach in Tilburg. Het hangt wel van een aantal factoren af of je goed geholpen kunt worden. Dat ligt vooral aan je persoonlijkheidskenmerken. Verder is het belangrijk dat je voorkomt dat omstandigheden zich opstapelen zodat je je goed kunt laten helpen.

Extra tips

Uiteindelijk is het nog belangrijk om een burn-out snel te herkennen zodat je het snel kunt verhelpen. Kijk of jij zelf ook dingen kunt doen zodat je sneller van de burn-out af bent. Zo kun je straks sneller weer het leven herpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *