Wat houdt EKH precies in

Wat houdt EKH precies in?

We horen u denken: wat is EKH en waarom zou ik voor EKH kiezen? EKH staat voor Erkende Keurbedrijven Hef- en Hijsmiddelen. De vereniging EKH is opgericht in 1993 om aan alle onzekerheid omtrent het toezicht en de regelingen rond hijs- en hefmiddelen een einde te maken. EKH heeft als doel om een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau te bereiken door de wettelijke richtlijnen zo duidelijk mogelijk over te brengen aan de cliënt en dit ook in praktijk te brengen. Er wordt vaak de vraag gesteld of een EKH-keurmerk verplicht is. Waar vroeger dit allemaal in het wetboek stond vermeld, is het tegenwoordig wat vager. Wel kunnen we u garanderen dat u door een EKH-keurmerk zeker weet dat u uw verantwoording en zorgplicht in acht neemt.

EKH opleiding volgen? Dat kan!

Wilt u later aan de slag bij EKH? Dan kunt u een opleiding volgen bij ons bedrijf. U kunt kiezen uit twee opleidingen: EKH-keurmeester Onder de Haak en EKH-keurmeester Boven de Haak. U dient minimaal mbo-niveau te hebben en twee jaar ervaring. Het doel van de opleiding is om bevindingen helder schriftelijk in het keuringsrapport te rapporteren en onafhankelijk en zelfstandig de keuring te kunnen uitvoeren. In totaal duurt de opleiding tien dagen en voor het examen moet minimaal een zes worden behaald. De opleiding Onder de Haak duurt echter iets langer, namelijk zestien dagen. Daarnaast verschillen de opleidingen ook per prijs. Deze prijs is mede afhankelijk van of u EKH-lid bent en de prijs voor het examen komt hier bovenop en is tevens afhankelijk van uw lidmaatschap. Op onze website www.ekh.nl kunt u de gedetailleerde prijzen zien, zich aanmelden voor een van de opleidingen en kunt u de huidige cursusdata inzien. In verband met het coronavirus zijn er extra maatregelen genomen met betrekking tot de cursusdata, dus u kunt het beste even telefonisch contact opnemen bij interesse.

Meer informatie?

Extra informatie kunt u op onze website www.ekh.nl vinden, onder andere onder het kopje ‘vragenbalk’. Mocht uw vraag hier desondanks niet tussen staan, dan kunt u vrijblijvend het contactformulier invullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden. Laat uw hefmiddelen zoals uw zwenkkraan keuren en ga voor veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *