relatiegeschenk

Wanneer geef je een relatiegeschenk?

Het uitdelen van relatiegeschenken is al heel lang een belangrijke onderdeel van veel bedrijfsculturen. Op maat gemaakte geschenken zijn immers een perfect teken van waardering, genegenheid en dankbaarheid.

Het uitdelen van een geschenk kan namelijk zakelijke relaties bevorderen en het resultaat ervan verbeteren. Deze relatiegeschenken kunnen altijd en overal aangereikt worden. Maar het kiezen van een perfecte gelegenheid om jouw gepersonaliseerde geschenken uit te delen, zal de fijne waarde van jouw geschenken verbeteren.

De beste gelegenheden voor een relatiegeschenk

Dit zijn de beste gelegenheden voor het aanbieden van relatiegeschenken of giveaways.

Als welkomstgeschenk

Als jij een nieuwe klant aan hebt getrokken, dan kan jij je onderscheiden met jouw bedrijf door een aantrekkelijk welkomstgeschenk aan te bieden. En of je nu een cadeaumand of een ander token van waardering geeft, er zijn altijd wel een aantal goede opties om je relatie zo positief mogelijk aan te vangen.

Voor al het goed verrichte werk

Beloon je medewerkers wanneer ze iets geweldigs doen om hen zo te laten weten dat hun prestaties nooit onopgemerkt blijven. Een prachtig bedrukte give-away met het logo van je bedrijf erop is een ideale manier om de waardering voor al hun inspanningen en verdiensten te belonen. Geschenken ontvangen motiveert niet alleen op dat moment een team maar zal dit ook erna nog voor een langere periode doen.

Een promotie kan ook de perfecte gelegenheid zijn om een medewerker in het zonnetje te zetten. Met een mand vol geschenken of bijvoorbeeld een heel praktische tech gift zou hun dag extra bijzonder gemaakt kunnen worden.

Voor een jubileum met jouw klant

Laat jouw klanten zien dat ze uniek zijn en zeer gewaardeerd worden. Doe dit door hun jubileum met jouw bedrijf te vieren. Niets zal de klanten per slot van rekening zo aangenaam verrassen en verrukken als een onverwacht waardering geschenk!

Bij een pensionering

Er is geen betere gelegenheid om de bijdrage van een medewerker aan een organisatie of bedrijf te vieren dan bij zijn of haar pensionering! Want wanneer een werknemer onvermoeibaar voor het succes van een bedrijf heeft gewerkt, dan moet zijn of haar inspanningen uiteraard gewaardeerd worden. Een prachtig afscheidsgeschenk dat dan aan deze werknemer wordt aangeboden, kan zo als een heel goede blijk van waardering dienen.

Het nieuwe jaar of juist andere momenten

Het is een gewoonte om het nieuwe jaar vrolijk met een relatiegeschenk te beginnen. De meeste bedrijven sturen een cadeau tijdens de feestdagen, waarom zou jij niet liever even wachten en er eentje na al deze drukte zenden? 

Door een klein beetje van de traditionele kalender af te wijken, bestaat er een grote kans dat jij jezelf zo van de rest onderscheidt. Je kunt hiernaast ook aan andere unieke momenten in het jaar denken om een relatiegeschenk uit te delen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘secretaressedag’ die elke 3e donderdag van april plaatsvindt.

Of wat dacht je van bedrukken give aways tijdens het carnaval, de Koningsdag of het EK of WK voetbal weg te geven? Dat is ook iets wat perfect met een interessante social media campagne gecombineerd kan worden. Dit alles om nog sterkere relaties op te bouwen.

Zoveel mogelijk dankjewel zeggen

De juiste relatiegeschenken staan synoniem ​​voor een professionele waardering. Het draait hierbij allemaal om het selecteren van de juiste geschenken op het juiste tijdstip. Vergeet niet om als bedrijf zoveel mogelijk dankjewel te zeggen. En wat is daar nou een betere manier voor dan via een leuk relatiegeschenk?