Wanneer gebruik je een compressor

Wanneer gebruik je een compressor?

Compressors zijn apparaten die je gebruikt om lucht te comprimeren tot de gewenste druk om werk te kunnen uitvoeren. Een compressor zuigt om dit voor elkaar te krijgen lucht uit de omgeving aan. De lucht die het naar binnen zuigt komt in de compressor terecht. Daar wordt de druk aangebracht die er nodig is. De druk van de lucht wordt hierdoor in de omgeving hoger. Er zijn verschillende compressoren die je kunt aanschaffen.

Verschillende compressors

Compressors kunnen lucht naar binnen zuigen en het op deze manier de juiste druk meegeven. Dit noem je zuigercompressors. Dit zijn tegenwoordig de meest gebruikte compressoren. Als een zuigcompressor hebt aangeschaft en gebruikt, kan er wel eens een onderdeel verslijten. Dat is erg vervelend, vooral als je de compressor veel gebruik.

Gelukkig kun je online gemakkelijk airpress compressor onderdelen kopen. Dit kun je op veel verschillende websites doen.

Er zijn heel veel bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in compressoren en de onderdelen hiervan. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Kleinjan compressoren. Zij hebben al meer dan 65 jaar ervaring met deze apparaten en onderdelen. Zij regelen ook onderhoudscontroles. Zo weet je zeker dat jouw compressor het goed doet en veilig te gebruiken is. Als je vragen hebt kun je ook goed bij hen terecht.

Schroefcompressoren

Naast zuigercompressors heb je ook schroefcompressoren. Deze compressoren brengen de lucht niet naar binnen door te zuigen maar door middel van schroeven. De lucht wordt bij deze compressors op druk gebracht door twee parallel geplaatste schroeven die in elkaar gegrepen schroefprofielen hebben. De assen van de schroeven zitten in tegengestelde richting waardoor de lucht maar in één bepaalde richting kan. Schroefcompressoren leveren net iets meer lucht dan zuigercompressors, maar de aanschafprijs van deze compressors ligt toch wel net iets hoger.

Wanneer kun je een compressor gebruiken?

Een compressor kan je voor veel verschillende dingen nodig hebben, van het verbeteren van je gitaargeluid tot het compenseren van signaalverlies. Als je veel effecten gebruikt en veel kabels dan kan er nog wel eens wat signaalverlies bij komen kijken.

Een compressor kan je helpen om dit signaalverlies te compenseren door de druk van de lucht te verhogen. Je gebruikt het effect van je compressor als het ware als een voorversterker zodat het signaal dat verloren gaat wordt gecompenseerd.

Hetzelfde principe speelt zich eigenlijk af bij het behouden van je gitaargeluid. Je kan wel eens een gitaar aanschaffen die niet volledig vlak klinkt. Dit kan ook in de loop van tijd veranderen als je gitaar verouderd. Dit houdt in dat sommige snaren meer geluid maken dan andere en je geluid van de gitaar niet meer klinkt zoals het zou moeten klinken.

Door een compressor te gebruiken wordt jouw gitaargeluid meer gebalanceerd dan eerst en zijn de volume verschillen minder aanwezig. Ook het gebruik van veel andere gitaren kan een effect hebben op jouw geluid. Door dit te combineren met een compressor zul je de gitaren gelijker horen en zal het geheel beter klinken. Een compressor lost dit op door het uitgangssignaal vlakker te maken en op een vergelijkbaar niveau te laten horen.