TikTok

Waarom TikTok zo populair is

Sinds de corona pandemie is TikTok super hard gaan groeien. Misschien heeft de lockdown impact gehad op een heftigere groei. Maar een lockdown is alweer een tijd geleden en TikTok is nog steeds onwijs hard aan het groeien. Maar waar heeft dit platform zijn groei aan te danken?

Voor iedereen

TikTok is voor iedereen, in dit geval hebben we het over het maken van de video’s. Er naar kijken kan natuurlijk ook iedereen maar het gaat om de content maken. Op andere platformen wordt misschien verwacht dat iets met een goede camera wordt gemaakt, bewerkt en als een soort film of professionele foto wordt geüpload. Bij TikTok is dit juist niet het geval. Lekker met je telefoon de filmpjes maken. Misschien wat knippen en plakken hier en daar maar verder blijven de video’s helemaal naturel. Hierdoor ligt de drempel lager om zelf content te maken in plaats van alleen maar kijken. Deze simpele manier van content in combinatie met het algoritme die het voor iedereen mogelijk maakt om veel views te krijgen, zorgt voor een populair concept.

Kort maar krachtig

Wat TikTok ook heel goed doet is inspelen op de doelgroep. Hier is de doelgroep eigenlijk gewoon de mens. Of het bewust is gedaan of niet, weet ik niet maar helaas werkt het… TikTok content bestaat uit short form video, oftewel korte video. De meeste niet langer dan 8 seconden. Waarom dan helaas? Nou, mensen kunnen hun aandacht vaak niet langer dan dat bij één ding houden. Erg eigenlijk als je het zo hoort hè. Maar TikTok is daar dus perfect voor. Twee seconden in de video, niet interessant? Door naar de volgende. Om dit gebrek aan concentratie tegen te gaan is het misschien ook slim om af en toe een boek te lezen, maar dat is een ander onderwerp. 

Wil jij een TikTokker worden? 

Heb jij ambities om bekend te worden op TikTok? De belangrijkste tip is dan om gewoon te beginnen. Maak video’s over onderwerpen die je leuk vindt. Denk maar zo: “zou ik dit zelf kijken?”. Het kan moeilijk zijn om te starten maar als je het eerste aantal views en likes hebt dan gaat het balletje steeds sneller rollen. Om hard van start te gaan zou je ook nog je eerste aantal TikTok views kunnen kopen. Door het algoritme wordt je dan vaker voorgesteld aan andere gebruikers. Wanneer je dan meer views, likes en volgers hebt, gaat het allemaal vanzelf.