Waar kan je na het volgen van een SPD opleiding werken

Waar kan je na het volgen van een SPD opleiding werken?

SPD bedrijfsadministratie is een hbo-opleiding in Nederland. SPD staat voor het staatspraktijkdiploma. Het diploma bestaat uit meerdere certificaten, namelijk: economisch technische verschijnselen (algemene economie), bedrijfscalculatie, bedrijfsstatistiek, bedrijfs- en belastingrecht, bedrijfseconomie I, bedrijfseconomie II, bedrijfscommunicatieve vaardigheden (een verklaring van de werkgever en een mondeling presentatie) en bedrijfsadministratie. De inhoud van die verschillende certificaten is landelijk bepaald en vastgelegd.

Voor welke doelgroep is een SPD opleiding bedoeld?

Normaliter bestaan de kandidaten voor de opleiding SPD bedrijfsadministratie uit personen die financieel administratief bezig zijn geweest of daar een functie in hebben gehad. Bijvoorbeeld als aangiftemedewerker, hoofd administratie, assistent accountant of assistent controller. En natuurlijk is het vanzelfsprekend dat de kandidaten bereid zijn een hbo-opleiding af te willen ronden.

Een baan vinden na het afstuderen van je SPD opleiding

Het is bekend dat banen voor assistent accountants en fiscaal juristen erg gevoelig zijn voor wisselende omstandigheden, zoals de corona crisis. Daar staat wel tegenover dat mensen in deze branche een vast contract krijgen, gemiddeld verdienen en op hun eigen niveau werkzaam zijn. Maar het blijft een feit dat kansen op de arbeidsmarkt in de richting economie lastig te voorspellen zijn. Wanneer je na je SPD opleiding graag aan de slag wilt met een baan zijn dit mogelijke baankansen: assistent-controller, bedrijfsadministrateur, bedrijfseconomisch adviseur, assistent-accountant, financieel manager of hoofd administratie.

Waarom een SPD opleiding?

De opleiding bedrijfsadministratie staat goed aangeschreven op internet en heeft een uitstekende reputatie. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden die de opleiding biedt. Je kunt er veel kanten mee op. Verder zijn er doorgroeimogelijkheden. Wanneer je begint als assistent-administrateur kun je met het opdoen van ervaring en kennis eindigen als financieel manager. Vaak is dat iets wat menig mens belangrijk vindt. Naarmate je meer ervaring en kennis op gaat doen, krijg je ook meer betaald en blijft je baan leuk. Daarom is SPD volgen echt iets voor jou.