voor-jezelf-werken

Voor jezelf werken? Dit is hoe je begint

De laatste jaren was er een duidelijk trend te zien waarbij steeds meer mensen voor zichzelf gaan werken. Dit is een trend die veel te zien is in de digitale wereld. Wie een laptop heeft kan in feite al voor zichzelf gaan werken. Voor velen klinkt dit als muziek in de oren. Niet meer voor een baas werken, je eigen tijden bepalen en het werk doen waar jij zin in hebt. Toch blijkt het uiteindelijk nog een hele uitdaging. Ben jij dit ook van plan? Lees de onderstaande tips om de beste start te maken. 

Maak een duidelijk plan

Veel mensen beginnen aan van alles en nog wat te werken. Een start maken met je eigen bedrijf is niet makkelijk en het is ontzettend belangrijk dat je structuur hebt en duidelijk hebt voor jezelf waar je naartoe wilt werken. Maak dus concrete doelstellingen en een plan waar jij naartoe wilt werken. Ongetwijfeld zal dit jouw kansen op succes aanzienlijk vergroten.

Zorg voor een prettige werkplek

Vanaf huis werken en geld verdienen zonder dat je uit je eigen huis bent geweest klinkt in eerste instantie ook als muziek in de oren. Maar toch zijn er verschillende voordelen aan het hebben van een prettige werkplek. 

Thuiswerken is vaak tijdelijk prettig. Op de lange termijn zijn er verschillende voordelen aan het hebben van mensen om je heen die ook aan het werk zijn. Soms kan het lastig zijn wanneer je een eenmanszaak hebt en geen mensen in dienst hebt. Je gaat namelijk geen heel kantoor voor jezelf huren. Een eenvoudige oplossing is om te kiezen voor een coworking-space. Lees op deze pagina veel meer informatie over wat een coworking-space is en krijg er een beter beeld van. 

Testen en schakelen

Hoe zeker je ook van je eigen idee├źn kunt zijn, je kunt nooit met 100% zekerheid weten of jouw idee ook daadwerkelijk een succes zal worden. Ondernemers kunnen er last van hebben dat ze te lang blindelings met hun eigen plannen doorwerken zonder resultaat. 

Het is belangrijk om zo neutraal mogelijk te blijven in je gedachten en veel te testen. Maak een hypothese en vind de beste manier om het te testen om direct te zien of iets wel of niet werkt. Vervolgens ga je schakelen vanuit deze testen en kun je erachter komen op welke manier jij het beste succes boekt. Een boek dat een echte aanrader is om hierover te lezen is The Lean Startup. Daar spreken ze over de Build-Measure-Learn feedback loop en deze cyclus zo vaak mogelijk en zo snel mogelijk door te gaan om snel resultaat te boeken in jouw nieuwe bedrijf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *