verhuizing

Verhuizen naar een nieuw kantoor? Tips voor een soepele verhuizing

Is het huidige kantoorpand te klein geworden? Of misschien heb je elders een kantoor gevonden voor een betere prijs? Een verhuizing staat voor een nieuw begin en kan veel kansen met zich meebrengen, maar je wilt alles natuurlijk wel netjes achterlaten. Zoals je misschien wel weet kan een verhuizing veel stress met zich meebrengen, maar dit hoeft helemaal niet. Gebruik deze tips om zonder problemen te verhuizen naar een nieuw kantoorpand. 

Breng iedereen op de hoogte van de verhuizing

Het is belangrijk dat je iedereen ruim van tevoren op de hoogte brengt van de verhuizing. Je wilt natuurlijk niet dat klanten of zakenrelaties voor een dichte deur komen te staan. Informeer je contacten door een persoonlijke brief of mail te sturen, daarnaast kan het natuurlijk ook worden uitgelicht in een maandelijkse nieuwsbrief. Geef duidelijk aan wanneer je gaat verhuizen en vermeld de nieuwe locatie. Bovendien kun je een mededeling ophangen in het oude kantoorpand, zodat je zeker weet dat iedereen op de hoogte is gebracht. 

Schakel een verhuisbedrijf in

Heb je een groot bedrijf? Dan is het verstandig om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Kies niet zomaar de eerste de beste, maar we adviseren om op een aantal aspecten te letten:

  • De inschatting van de inboedel

De inschatting van de grootte van de inboedel is een van de belangrijkste aspecten bij verhuizen. Kies een verhuisbedrijf dat vooraf een bezoek brengt, zodat zij de inboedel juist kunnen inschatten.

  • All-in-prijs of een uurtarief

Bij een all-in-prijs ligt het risico van een verkeerde inschatting van de inboedel bij het verhuisbedrijf. Als je kiest voor een uurtarief betaal je een vast bedrag per uur.

  • Offertes aanvragen

Vraag bij meerdere verhuisbedrijven een offerte aan. De prijzen kunnen namelijk erg variëren.

Huidig kantoorpand leegmaken

Moet je kantoorpand plotseling worden ontruimd? Of wil je een bomvolle garage laten ontruimen? Een kantoorpand leegmaken lijkt misschien makkelijk, maar het kan een grote klus zijn. Dit klusje kun je natuurlijk zelf aanpakken, maar er zijn ook bedrijven die geprofessionaliseerd zijn in kantoorpanden leegmaken. Deze bedrijven leveren ruimtes bezemschoon op, maar kopen ook oude kantoormeubelen op. Ideaal voor als je een nieuwe inrichting hebt aangeschaft voor het nieuwe kantoor.