vergaderingen

Veel vergaderingen? Pak het professioneel aan

Een teamvergadering is een manier om ervoor te zorgen dat uw personeel en management op één lijn zitten, dat er geen obstakels in de weg staan voor de vooruitgang van uw bedrijf, en om een open forum te creëren voor dialoog en discussie. In het slechtste geval kunnen teamvergaderingen frustrerend werken en meer problemen veroorzaken dan oplossen. Kunt u het zich veroorloven om slechte vergaderingen te hebben die klanten kunnen verliezen of wrijving kunnen veroorzaken met interne belanghebbenden? De Barco Clickshare kan met zijn enorme Touchscreen een oplossing bieden. Wilt u weten hoe? Lees dan vooral de komende twee alinea’s.

Enkele vergadertips

Naarmate organisaties meer dynamische manieren van communiceren ontwikkelen, is de omgangstaal vaak het eerste gebied dat daaronder lijdt. Hier zijn enkele tips om de kans op slechte vergaderingen te minimaliseren. Plan vergaderingen van tevoren. Gebruik een groot Touchscreen zoals de Barco Clickshare. Als u de te bespreken onderwerpen al hebt gepland, kunt u ervoor kiezen om te wachten tot een van de teamleden beschikbaar is en zich meer op zijn gemak voelt om met u te spreken. Reserveer een specifiek tijdstip (bijv. 9.00 uur). U kunt een lid van het team oproepen om de situatie te bespreken. U kunt ook een vergaderruimte inrichten, de lichten doven en een tijdstip afspreken dat u schikt.

Verwachtingen van de meeting

Richt uw vergaderomgeving zo in dat het personeel comfortabel kan spreken. Stel van tevoren een agenda op met een gedetailleerde lijst van onderwerpen en laat deze zien op uw Barco Clickshare of een ander groot Touchscreen. Op die manier hebt u een lijst van vragen die u moet behandelen, alsook een lijst van onderwerpen die moeten worden besproken. Een teamvergadering agenda maakt het niet alleen waarschijnlijker dat de discussie productief zal zijn, het zal ook veel gemakkelijker te volgen zijn, en kan helpen voorkomen dat mensen afdwalen naar off-topic gesprekken of afgeleid worden door off-topic discussies. Wees vooral duidelijk in uw verwachtingen over de meeting.