overhemd

Van werkoutfit tot casual: hetzelfde overhemd slim dragen

Zoek je een overhemd dat je voor verschillende gelegenheden kunt gebruiken? In de meeste gevallen gebruik je een ander overhemd voor een formele gelegenheid dan een informele date. Maar er zijn wel degelijk veelzijdige kledingstukken die geschikt zijn voor zowel formele als informele gebeurtenissen. Hier zijn enkele handige tips om hetzelfde overhemd te dragen voor zowel je werkoutfit als casual gelegenheden.

1. De juiste pasvorm

Een overhemd met de juiste pasvorm is de basis voor elke outfit. Kies voor een tailored fit of slim fit overhemd dat goed aansluit op je lichaam, maar niet te strak zit. Deze pasvormen zijn geschikt voor zowel formele als informele settings en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende kledingstukken. Pas verschillende soorten overhemden aan en kijk welke het beste zit. 

2. Werkoutfit: zakelijke klassieker

Voor een formele werkomgeving kun je hetzelfde overhemd combineren met een nette pantalon en een stropdas. Kies voor klassieke kleuren zoals wit, lichtblauw of lichtgrijs. Voeg een blazer toe voor een extra formele touch. Zorg er daarnaast voor dat je overhemd goed gestreken is en je kraag netjes in vorm is.

3. Casual outfit: ontspannen en stijlvol

Om hetzelfde overhemd casual te dragen, kun je de stropdas achterwege laten en de bovenste knoopjes open laten. Rol de mouwen op voor een relaxte uitstraling. Combineer het overhemd met een goed passende jeans en sneakers. Een leren riem kan de casual look compleet maken. Zo kun je met een paar kleine aanpassingen een hele andere look creƫren.

4. Accessoires maken het verschil

Accessoires kunnen een groot verschil maken in het transformeren van een werkoutfit naar een casual look. Voeg een zakelijke horloge toe aan je werkoutfit en vervang deze door een sportief horloge voor een casual look. Accessoires zoals een stropdas en manchetknopen kunnen worden weggelaten bij informele gebeurtenissen.

5. Laat je schoenen spreken

Schoenen zijn een belangrijk element in zowel formele als informele outfits. Kies voor nette leren schoenen voor je werkoutfit en wissel naar casual sneakers of loafers voor een ontspannen look. De keuze van schoenen kan de hele uitstraling van je outfit veranderen.

Ontdek de perfecte combinatie

Zoek je het perfecte overhemd voor formele en informele events? Het aanbod van HemdVoorHem.nl biedt een scala aan stijlen en kleuren die geschikt zijn voor zowel formele als informele gelegenheden. We gebruiken uitsluitend de beste materialen voor onze overhemden en je kunt ons altijd om hulp vragen!