hybride werkplek ergonomisch inrichten

Tips om voor een fijne werksfeer te zorgen

Iedereen is het er wel over eens dat een goede werksfeer voor meer productiviteit zorgt op kantoor. Je wilt uiteraard dat het werk zo goed mogelijk wordt gedaan, maar daarnaast is het ontzettend belangrijk dat iedereen het er ook naar zijn of haar zin heeft. Een aantal simpele tips kan je hier wellicht wat beter bij helpen.

Juiste werkplek creëren

Voordat je specifiek naar de mensen gaat kijken, is het ook goed om na te gaan wat de manier van werken is. Na de corona periode is wel duidelijk geworden dat mensen graag onder elkaar zijn, maar ook behoefte hebben aan tijd voor zichzelf. Hybride werken zou dus een optie kunnen zijn, waar je de taken verdeelt tussen kantoor en thuis. Een hybride werkplek ergonomisch inrichten is vervolgens een goede stap, want comfortabel te werk gaan is wat je ook nodig hebt. Ga op zoek naar de juiste stoelen die zorgen voor rugondersteuning. Je ellebogen moeten op 90 graden zitten en dus moet je zorgen dat de bureau en stoel op elkaar worden afgesteld. Vaak kun je dit zelf aanpassen per persoon.

Teambuilding

De inrichting van een kantoor is iets waar het personeel veel aan heeft. Inside Office kan je helpen om deze plek perfect te maken voor jou en je collega’s of werknemers. Maar er zijn ook andere hoeken waaruit je een betere sfeer kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan teamuitjes. Zo zou je om de paar maanden een leuke activiteit kunnen doen met z’n allen. Een etentje is ook altijd goed en mochten jullie net startende zijn en er niet zoveel voor hebben, is een bedrijfsborrel ook altijd gezellig.

Complimenten uiten

Een bedrijf heeft altijd tussendoor gesprekken om te zien wat goed gaat en waar aan gewerkt moet worden, maar dit kan wel heel formeel aanvoelen. Ook zenuwen komen hierbij kijken en je zou het dus op verschillende manieren kunnen aanpakken. Zo zou je bijvoorbeeld 1x per maand een complimentendag kunnen invoeren, waar iedereen laat zien hoeveel waardering ze voor elkaar hebben. Het zal voor een stuk meer positiviteit zorgen en wellicht ook motivatie.

Open gesprekken

Complimenten zijn altijd goed en makkelijker te geven dan feedback, maar net zo belangrijk. Soms is het lastig om dit 1 op 1 te doen en je zou kunnen navragen of iedereen het liever gezamenlijk zou willen aanpakken. Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat iedereen zich echt gehoord en gezien voelt. Mochten er een aantal mensen zijn die zich er niet fijn bij voelen, kan dit altijd nog anoniem gedaan worden. Zolang iedereen het idee heeft dat ze een stem hebben in het bedrijf, kan het alleen maar goed uitpakken. Heb jij nog hulp nodig bij de inrichting van je werkplek? Laat je dan even adviseren door een professional. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!