Starten met dropshipping

Starten met dropshipping? Volg deze simpele stappen!

Dropshipping is voor veel startende online ondernemers een ideaal zakelijk model. Het heeft relatief weinig risico. Je loopt alleen risico als je niet goed voorbereid te werk gaat. Daarom is het bij geld verdienen met dropshipping belangrijk dat je goed research doet. Hier een aantal stappen als je begint met een dropshipping business.

Product onderzoek

Belangrijk als je succes wilt hebben met dropshipping is je onderzoek, je marketing en je leveranciers. Zoek je producten uit met data en een product waarvan je denkt dat het een succes kan gaan worden. Product onderzoek kan op verschillende manieren zoals het gebruik van Google Trends of de winkelwagentje methode. Ook interessant is Facebook Ads Library. Je vindt in deze online bibliotheek alle Facebook advertenties.

Leverancier

Heb je je gouden product gevonden, dan moet je een leverancier vinden. Let bij het onderzoeken naar producten op hoeveel leveranciers het product produceren. Je maakt zodoende je online webshop minder afhankelijk van een soort leverancier en je hebt grotere kans dat je de deal maakt. 

Marketing strategie

Ook is het belangrijk om na te gaan hoe je het product in de markt wilt zetten. Is je product al in video’s te vinden of op social media? Zijn er reviewvideo’s op YouTube en kun je deze gebruiken voor je marketing? Kijk ook naar de kostenpost van advertenties. Is het aan de prijzige kant als je op een bepaalde zoekterm gaat adverteren? En op welke platforms ga jij je producten promoten? Facebook, Instagram, Twitter, Google: het is allemaal mogelijk, weet waar je doelgroep zit.

Webshop

Besteed ook veel aandacht aan je nieuwe webshop waar je de producten verkoopt. Een eigen webshop opstellen zal spannend klinken, maar dat is het helemaal niet. Je kunt met handige plugins zoals van Ecwid en Shopify al heel snel en eenvoudig een hele mooie nette webshop online zetten. Zorg dat je de webshop netjes presenteert, zodat je producten sneller verkocht worden. 

Concurrenten

Wil je je concurrenten voor zijn, dan is het verstandig om software te gebruiken van bijvoorbeeld een bedrijf als E-Pickr.com. Er wordt via deze software gekeken naar de voorspelling van het aantal verkopen en naar de concurrentie. Je vindt via deze online software ook heel makkelijk historische data en je krijgt veel verschillende productideeën.