postkaarten bedrukken

Postkaarten drukken: persoonlijke en opvallende boodschap

Mailen, WhatsApp, social media. Alles gaat tegenwoordig digitaal. Persoonlijke berichten als een postkaart of een brief lijkt wel steeds zeldzamer te worden. Jammer, maar aan de andere kant juist ook een kans! Je kunt kiezen om tussen de stapels mail te verdwijnen, of door extra op te vallen door een persoonlijke postkaart drukken en te versturen. Dat hoeft niet alleen met de kerstdagen, maar stuur zo eens een wenskaart naar je klanten of zakenpartners. Of als je als particulier zijnde een leuke uitnodiging wilt sturen, kan dat ook perfect met een eigen ontworpen kaartje.

Verschillende doeleinden postkaart

Zoals we zeiden kun je een postkaart laten drukken en zakelijk inzetten voor je klanten of zakenrelaties. Dat kan wellicht in combinatie met een kortingscode. Of omdat je een nieuw product of dienst hebt gelanceerd en je doelgroep graag op een unieke manier van op de hoogte wil stellen. En allemaal in de huisstijl van jouw bedrijf of organisatie.

Een postkaart kun je dus voor zoveel als je kunt bedenken redenen inzetten. Ook privé. Heb je een trouwerij of heb je een ander leuk feest op de planning? Stuur iedereen een uitnodiging met een kaart.

Jouw ontwerp postkaart

Hoe jouw postkaart eruit komt te zien is helemaal aan jou. Van vierkant tot rechthoekig, en van enkelzijdig tot een gevouwen kaart. En wil je de postkaart drukken en deze voorzien van een boorgat? Erg leuk en ideaal als je de kaart wilt gebruiken als label voor aan bloemen of een goed fles wijn.

Je kunt overigens bij de drukker ook meerdere ontwerpen aandragen die je wilt laten drukken. Dat kan vaak meteen in dezelfde bestelling. Je hoeft dus niet opnieuw een bestelling te doen. En dat scheelt weer in opstartkosten.

Verschillende afwerkingen bij postkaarten drukken

Bij het laten drukken van een wenskaart heb je de keuze uit verschillende afwerkingen. Zo kun je kiezen voor afgeronde hoeken. Geeft altijd wel een extra speels effect. Ook kun je je kaart laten lamineren. Ten eerste geeft dat een mooie luxe tint en ten tweede – ook niet onbelangrijk – biedt het als extra bescherming.

Wat ook heel mooi is, is het rillen van kaarten. Menig drukker doet dit voor je als je een gevouwen postkaart laat drukken. Rillen houdt in dat er een soort kneuzing in het papier gemaakt worden op de plek van de vouwlijn. Daardoor kan het na het vouwen niet scheuren.

Afwerkingen in het kort:

  • Ongevouwen, gevouwen of luikvouw
  • Lamineren
  • Verschillende formaten (A4 of A6). Eigen formaat ook mogelijk
  • Verschillende papiersoorten. Bijv. helemaal in het zwart en witte inkt.
  • Keuze uit rechte- of afgeronde hoeken
  • Boren

Kies ook voor het drukken van postkaarten

Welke boodschap je dus ook wilt verzenden, met een postkaart drukken val je op. Heb je een langer verhaal te vertellen? Dan kun je ook kiezen voor briefpapier drukken. En het is nog persoonlijker ook dan een e-mail, waar we dagelijks al veel van ontvangen. Maak een ontwerp, kies uit de verschillende afwerkingen en papiersoorten, en binnen no time ligt jouw kaart bij de drukker. Daaruit rolt letterlijk een prachtig resultaat, waarbij jouw ontwerp echt tot leven is gekomen. En jouw klanten of de mensen die de kaarten in ontvangst gaan nemen, zullen er net zo enthousiast van zijn.