LinkedIn inzetten als sales platform

LinkedIn inzetten als sales platform

Wil je meer potentiële klanten bereiken? LinkedIn kan het perfecte platform zijn voor ondernemers die het meeste uit hun netwerk- en marketinginspanningen willen halen. Met meer dan 610 miljoen gebruikers biedt het niet alleen waardevolle bronnen voor het zoeken naar nieuwe klanten en kansen, maar ook inzichten in trends in de sector die gebruikt kunnen worden voor strategische planning – allemaal in een krachtcentrale van sociale media. In dit artikel delen we onze tips over hoe je je aanwezigheid op LinkedIn kunt maximaliseren; van het opbouwen van relaties met beïnvloeders en het inzetten van content marketing, tot het bekendmaken van evenementen en het sluiten van deals. Lees hier verder waarom jij vandaag nog LinkedIn marketing moet inzetten.

Gebruik LinkedIn om in contact te komen met potentiële klanten

LinkedIn is een van de krachtigste instrumenten om je bedrijf te helpen zijn potentiële klanten te bereiken. Met miljoenen gebruikers en een snel groeiend netwerk biedt dit sociale platform onschatbare mogelijkheden voor effectief netwerken en bereik. Het is gratis om een profiel aan te maken, waardoor het een geweldige optie is voor bedrijven op alle niveaus. Bovendien zijn er tal van andere functies, zoals vacatures, discussie borden en online cursussen, waarmee je prospects gemakkelijk kunt voorlichten over je product of diensten. 

Plaats regelmatig zinvolle inhoud om je publiek te betrekken en je expertise te laten zien

Het is niet genoeg om gewoon regelmatig content te plaatsen – het moet ook zinvol zijn. De inhoud die je deelt moet jouw niveau van deskundigheid weergeven, de waarde die je levert laten zien, en lezers informeren over de manieren waarop je hen kunt helpen. Door dit te doen creëer je een sterke band tussen je publiek en laat je hen zien dat je te vertrouwen bent met de belangrijke onderwerpen waar zij om geven. Uiteindelijk zal het actief betrekken van je volgers met goede inhoud nog meer mensen bewust maken van je merk of bedrijf, waardoor je nu en in de toekomst succes zal hebben.

Word lid van relevante groepen die aansluiten bij je doelgroep

Als je de boodschap van je merk naar buiten wilt brengen, is een zekere manier om dat te doen door je aan te sluiten bij enkele relevante groepen die aansluiten bij je doelgroep. Deze groepen zijn er in verschillende vormen en kunnen van alles zijn: online gemeenschappen, sociale media accounts van beïnvloeders, of zelfs forums en chatgroepen. De sleutel is echter het identificeren van deze belangrijke groepen op elk platform, zodat je nieuws en updates over je merk kunt delen met degenen die daarin geïnteresseerd zouden kunnen zijn – zo bereik je gegarandeerd een veel breder publiek in korte tijd. Hoewel niet iedereen uiteindelijk zal reageren op de informatie die je deelt als onderdeel van je marketingstrategie, zal het toch meer blijven hangen in de hoofden die het vaak genoeg tegenkomen. Dus waarom zou je wachten? wordt vandaag nog lid van een LinkedIn groep.

Analyseer je vooruitgang, pas je strategieën aan en verfijn ze waar nodig voor optimale resultaten

Je vorderingen in de gaten houden is uiterst belangrijk op de reis naar succes. Het bijhouden van resultaten kan een van de meest effectieve hulpmiddelen zijn voor het verbeteren of verfijnen van elk plan of strategie die je bedenkt. Door regelmatig te controleren en bereid te zijn je plan aan te passen als dat nodig is, kun je manieren vinden om nog betere resultaten te bereiken dan voorheen. Vergeet niet dat plannen weliswaar nuttig zijn, maar dat ze wel onderhoud nodig hebben om geoptimaliseerd en actueel te blijven. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om te evalueren en zo nodig je strategie aan te passen, zodat je onderweg optimale resultaten kunt blijven behalen.

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van LinkedIn om relaties op te bouwen kun je in een mum van tijd je gewenste zakelijke doelen bereiken. Door een profiel aan te maken dat laat zien wie je bent en welke diensten je aanbiedt, zinvolle content te leveren om je publiek aan te spreken, actief lid te worden van relevante groepen, de juiste mensen aan te spreken met aanbiedingen die ze niet kunnen weigeren, en de resultaten van elke actie op te volgen – kun je je online aanwezigheid opvoeren en in een mum van tijd succes boeken! Zorg er dus voor dat je vandaag nog aan de slag gaat op LinkedIn en mis niet alle geweldige voordelen die het biedt. Veel succes!

Bron: GoFain