Kinderopvang bij Monkey Donky

Kinderopvang bij Monkey Donky

Zoek je naar kinderopvang Groningen? Deze kinderopvang in de stad Groningen heeft in de tijd dat zij bestaat al vele kinderen opgevangen. Al meer dan 20 jaar is deze actief bezig met het opvangen van kinderen in zowel het kinderdagverblijf, als bij de naschoolse opvang. Kinderen kunnen veel leren door middel van spelen. Ze leren daarmee hun eigen creativiteit te ontwikkelen en hun fantasie te gebruiken. Dit is voor dit kinderdagverblijf een belangrijke pijler. Het vormt namelijk de basis voor een bredere ontwikkeling van het kind. Kinderen kunnen binnen een beschermde omgeving zelf leren om oplossingen te bedenken. Ze worden gestimuleerd om nog meer te leren en te ontdekken.

Het kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf van Monkey Donkey Speelhuis hecht een sterke waarde aan het aanhouden van een vast dagritme. Op die manier wordt namelijk het gevoel van geborgenheid en vertrouwen bij de kinderen versterkt. Dit vaste ritme wordt aangeboden bij de dreumesen en peuters. Deze structuur in de dag geeft een voorspelbaarheid die de kinderen rust brengt. Deze rust is weer een goede basis voor de groei van het kind zelf. Bij de baby’s is dit niet het geval en wordt het ritme van thuis zoveel mogelijk aangehouden.

Activiteiten binnen het kinderdagverblijf

Binnen het kinderdagverblijf wordt het kind gestimuleerd door middel van verschillende activiteiten die aangeboden worden. De activiteiten die aangeboden worden, zijn in de basis ontwikkeld via de piramide methode. Deze methode biedt voor elke leeftijdscategorie een gevarieerd speel- en leeraanbod waarmee de kinderen op een ongedwongen manier de wereld om zich heen leren kennen. Er staat altijd een thema centraal waar alle activiteiten plaatsvinden. Deze thema’s lopen voor de duur van zes weken. Denk hierbij aan Eten & Drinken, Zomer, Mensen of Ziek & Gezond. Er zijn zowel fysieke spelletjes waarmee de motoriek ontwikkeld wordt, als lees en vertelactiviteiten om de taalontwikkeling te helpen.

Werken in de kinderopvang

Spreekt het werken in de kinderopvang je aan en ben je op zoek naar een baan? Op de website van Monkey Donky is altijd een actueel overzicht te vinden van de openstaande vacatures. Kijk hiervoor op vacature kinderopvang Groningen. Deze dagopvang heeft meerdere locaties in de stad Groningen. Ze bieden zowel dagopvang aan voor kinderen in de leeftijdscategorie 0-4 jaar, als buitenschoolse opvang voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ook zijn er regelmatig vacatures te vinden voor de functie van Chauffeur. Deze is verantwoordelijk voor het vervoeren van de kinderen van en naar school. Kortom, er is altijd wel een leuke baan te vinden bij deze kinderopvang.