eerste huis kopen

Je eerste huis kopen?

Ben of ga jij beginnen aan de grote zoektocht van het vinden van je eerste huis om te kunnen kopen? Voor starters is kan dit een heel moeilijk zijn en daarom ook best een hele zoektocht. Maar welke stappen zijn eigenlijk allemaal verstandig om te doorlopen? En is het handig om de hulp van een notaris in te schakelen? En wat is dan de goedkoopste notaris?  Hopelijk vind je in dit artikel alle antwoorden op de vragen die je wellicht nu al zult hebben.

Notaris

Als eerste begin ik met de vraag; is het handig om de hulp van een notaris in te schakelen. Ik raad het je aan, al helemaal als starter is het fijn om de hulp in te schakelen van een notaris. Het doorlopen van het proces is namelijk best lastig en als je onervaren bent kan dit heel lang duren. Een notaris kan jou namelijk een zekerder gevoel geven en zoals ik net als zei kan het tijd schelen. Zo is bijvoorbeeld de huizenmarkt in Amsterdam momenteel echt een gekkenhuis. Dan is het fijn als je een notaris hebt die je kan helpen en die de stad als geen ander kent. Door een notaris te nemen die daar vandaan komt of daar zijn of haar bedrijf heeft zitten weet vaak de beste tips en tricks die nodig zijn om er tussen te kunnen komen in Amsterdam. Een notaris zal jou dan helpen en het keuzeproces doorlopen, ook zal je advies krijgen over wat wel en niet verstandig kan zijn in jouw situatie. Iedereen zijn of haar financiƫle situatie is namelijk anders en advies op maat kan dan heel prettig zijn.

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk online een geschikte notaris vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op vergelijkingssites. Dit werkt heel makkelijk, je hoeft alleen de akte waarbij je hulp nodig hebt erbij te typen en de website filtert automatisch de beste resultaten eruit.

Een aankoopmakelaar

Net bij een notaris denken veel mensen dat het niet nodig is om een aankoopmakelaar te nemen, maar ik kan uit ervaring spreken dat het als starter echt een goede investering is om een aankoopmakelaar te nemen. Dit brengt namelijk voordelen met zich mee.