bedrijf verkopen

Je bedrijf verkopen? Deze mensen heb jij nodig in je team!

Soms is het een strategische zet in de hoop op flinke winst, soms kan het om persoonlijke redenen niet anders, maar zeker als je meerdere bedrijven in je bezit hebt moet je zo nu en dan je bedrijf verkopen. Het verkopen van je bedrijf is niet zomaar een aangelegenheid. Er komt veel bij kijken en daarom is het belangrijk een professioneel en kundig team om je heen te verzamelen. Deze mensen van Stolwijk heb jij absoluut nodig als je je bedrijf wilt verkopen!

Een extern adviseur

Een externe overname-adviseur kan jouw proces van overname zo kundig mogelijk begeleiden. Zie jouw extern adviseur als een sidekick in het overnameproces. Met je externe adviseur kun je een goed overnameplan opstellen en de prijs op waarde schatten. Lees je goed in voordat je met een adviseur in zee gaat. De term overname-adviseur is namelijk niet beschermd, wat betekent dat iedereen zichzelf zo kan noemen op zijn of haar website. Kijken naar relevante werkervaringen en successen uit het verleden van deze persoon is een absolute must.

Een accountant

Misschien heb je al een vaste accountant. Toch kan het een goed idee zijn om voor de overname van je bedrijf een nieuwe accountant aan te stellen die gespecialiseerd is in bedrijfsovernames. Je kunt een beroep doen op een accountant in Utrecht. Een goede accountant bij een kwestie als deze helpt je bij waardebepalingen en de fiscale structuur van de deal die je gaat sluiten. Je kan er ook voor kiezen om meerdere accountants in te schakelen die gezamenlijk een topteam vormen.

Een fiscalist

Rondom de verkoop van je bedrijf komt een hoop fiscale rompslomp kijken. Hoewel je als ondernemer waarschijnlijk wel thuis bent in een stukje basis fiscaliteit, kan het geen kwaad een professional in te huren. Hoewel accountants natuurlijk ook een hoop weten over dit alles, kan een echte fiscalist jou zo goed en betrouwbaar mogelijk fiscaal advies geven. Dat scheelt uiteindelijk een hoop kopzorgen.

Een koper

Laat de uiteindelijke koper van je bedrijf contra-intuïtief ook onderdeel zijn van je team. Werk hiervoor eventueel met een intermediair die jullie onderling contact kan bevorderen. Hoe actiever jouw koper onderdeel is van het overname-proces, hoe prettiger deze deal zal verlopen. Houd jouw koper daarom op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de rest van je team en alles wat betrekking heeft op de overname. Geef de koper ruimte om ook zelf voorstellen te doen om het proces te vergemakkelijken. Ga vandaag nog op zoek naar de juiste mensen en laat je helpen!