Inkopen doen bij de groothandel

Inkopen doen bij de groothandel

Als ondernemer lopen de kosten soms hoog op. Besparen op een aantal zaken is dan soms wel verstandig. Uiteraard wil je niet besparen op producten en diensten die jouw bedrijf hard nodig heeft. Je wilt kwaliteit en het liefst tegen een scherpe prijs. En dat vind je bij de groothandel. De groothandel biedt food en non-food producten tegen lage prijzen. Niet alleen ondernemers kunnen bij de groothandel terecht, ook de wederverkoper, overheidsinstellingen en verenigingen kunnen hun producten voordelig inkopen.

Wat is een groothandel precies

Een groothandel is een onderneming die zijn producten verkoopt aan andere ondernemingen, bedrijven en wederverkopers. Een klein bedrijf koopt zijn spullen dan ook vaak niet direct bij de fabrikant, maar zal deze inkopen bij een groothandel. Dankzij het grote aanbod van de groothandel, kan de ondernemer hier vaak alle benodigde producten in één keer kopen. Dat betekent één factuur en dat scheelt weer in de boekhouding. De groothandel is niet bedoeld voor particulieren. De gewone consument kan hier dan ook niet terecht. De klanten van een groothandel dienen ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.

De voordelen van een groothandel

Het grootste voordeel van shoppen bij een groothandel, zijn toch wel de scherpe prijzen. Veel artikelen kun je scherp inkopen. Zeker wanneer je een groot aantal hiervan nodig hebt, kan het zeer goed uit. Een ander voordeel van de groothandel is dat ze veel verschillende merken aanbieden. De bekende A-merken, maar zeker ook minder bekende B- of C-merken en vaak zelfs huismerken vind je in het assortiment. Daarnaast kennen veel groothandels geen minimale afname. Je bestelt wat jij als onderneming nodig hebt en kunt dus ook rustig eerst een nieuw product uitproberen voor je er meerdere stuks van afneemt. Een groothandel biedt ook vaak versgarantie. Met gekoeld transport komen jouw verse producten dan ook vers aan, waarna jij het vers aan jouw klanten aan kunt bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *