Hoe meer zichtbaarheid genereren voor je bedrijf

Hoe meer zichtbaarheid genereren voor je bedrijf?

Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe ze een bedrijf kunnen genereren en daarmee kunnen winnen aan naamsbekendheid. Er zijn talloze manieren te verzinnen om zichtbaarheid te genereren. Maar voor ieder bedrijf is het weer een vraag welke middelen en ideeën tot een succes zullen zijn. Dat hangt onder andere af van het type bedrijf, je dienstverlening of producten en de doelgroep die je bedient.

In deze blog geven we je een aantal tips en handreikingen die je kunt toepassen voor jouw bedrijf om meer zichtbaarheid te krijgen. Wellicht dat er tips voor jou tussen zitten die je kunt toepassen voor jouw bedrijf.

Ga (online) adverteren

Op advertentiegebied zijn er legio mogelijkheden om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Offline in magazines, in kranten of op een bilboard langs de weg. Online kun je adverteren op websites of in zoekmachines.

Overigens kan een combinatie tussen offline en online adverteren elkaar goed versterken.

Signing aan je pand

Dagelijks komen er mensen langs je (kantoor)pand. Voor deze mensen hoef je niks te doen om ze langs je bedrijf te laten komen. Maar je wilt natuurlijk wel hun aandacht trekken en laten zien dat je op deze plek zit. Zorg daarom voor opvallende en professionele signing aan je pand. Op die manier creëer je zeker meer zichtbaarheid voor je bedrijf.

Laat een video maken

Als je een video laat maken van je bedrijf, producten en/of dienstverlening, krijgen mensen een goed visueel beeld van wat je doet. Deze video kan je op verschillende kanalen inzetten. Bijvoorbeeld in je website of in een tv-reclame. Een dronevideo laten maken levert vaak toffe beelden op! Deze beelden zullen gemakkelijk gedeeld kunnen worden op je social media kanalen. Maak een Youtube of Vimeo account om ook via videoplatformen zichtbaarheid te genereren voor je bedrijf.

Maak nieuws

Wil je meer zichtbaarheid krijgen. Maak nieuws! Dat kan natuurlijk niet altijd, maar het is goed om je te beseffen dat wanneer je nieuws hebt, dit aan te grijpen. Vier je als bedrijf een jubileum of is er een mooi resultaat behaald? Stel (lokale) pers op de hoogte en laat een persbericht schrijven. Daarmee kom je in de krant of het wordt online op nieuwswebsites geplaatst. Daarmee genereer je meer zichtbaarheid voor je bedrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.