virtueel kantoor

Hoe een virtueel kantoor je professionele imago kan versterken

Thuiswerken is steeds gewoner en ook voor freelancers en zelfstandige ondernemers is dit een populaire optie. In plaats van een dure kantoorruimte te huren, werken ondernemers thuis of vanaf andere locaties ter wereld om geld te besparen. Het probleem is hierbij dat je ook geen zakelijk adres hebt om te gebruiken voor je onderneming. Een virtueel kantoor biedt een oplossing net als diverse andere voordelen. Het zorgt voor een professioneel imago waar je indruk mee maakt.

Een virtueel kantoor is niet alleen handig om je imago te versterken. Je kunt er ook je KvK adres mee afschermen. Veel mensen willen tegenwoordig hun privé adres van de KvK afschermen. Door je bezoekadres niet zichtbaar te maken en dan specifiek je huisadres, zorg je ervoor dat je niet lastig wordt gevallen door ongewenst bezoek. Vaak willen ondernemers hun huisadres privé houden en door te kiezen voor een virtueel kantoor is het mogelijk om het adres af te schermen. Een KvK adres afschermen hoeft ook niet duur te zijn. Voor enkele tientallen euro’s per maand is dit door middel van een virtueel kantoor al mogelijk. 

Wat is een virtueel kantoor?

Een virtueel kantoor is een digitaal alternatief voor het huren van een fysieke kantoorruimte. Met een digitaal kantoor heb je verschillende voordelen die bij een kantoor horen, zoals een zakelijk adres, een plek waar post naartoe gestuurd kan worden en vaak ook een telefoonnummer, zonder dat je een fysieke ruimte hoeft te huren. Daarnaast horen er digitale ontmoetingsruimtes, mailboxen en andere virtuele oplossingen bij een virtual office. Het virtuele kantoor is een stuk voordeliger dan kantoorruimte, maar zorgt eveneens voor een professionele uitstraling.

Versterking van je professionele imago

Als ondernemer wil je graag een professionele uitstraling richting klanten of opdrachtgevers hebben. Wanneer je vanuit huis werkt, kan dat lastig zijn, omdat je privéadres ook je zakelijk adres is. Een appartement midden in een woonwijk geeft niet een hele professionele uitstraling, terwijl een kantooradres van een virtueel kantoor dat wel geeft. Daarnaast gebruik je de tools zoals digitale ontmoetingsruimtes en het postadres voor je bedrijf om je professionele uitstraling te versterken. Ongeacht waar je werkt, kunnen mensen je post sturen en kun je digitale afspraken waarnemen.

De voordelen van een virtueel kantoor

Het versterken van je professionele imago is niet het enige voordeel van een virtueel kantoor. Een virtual office is een eenvoudige manier om veel geld te besparen op het huren van een kantoorruimte als je ook vanuit huis kunt werken. Omdat je geen fysieke ruimte huurt, ligt de prijs veel lager. Daarnaast bescherm je je privacy met een zakelijk adres. Zakelijke contacten weten niet waar je woont, zelfs wanneer je vanuit huis werkt.

Voor wie is een virtueel kantoor geschikt?

Een virtueel kantoor is een aantrekkelijke optie voor startende ondernemers, freelancers en zelfstandigen. Als startende ondernemer is het bijvoorbeeld financieel nog niet mogelijk om kantoorruimte te huren, maar wil je wel een professionele uitstraling hebben. Voor een freelancer kan het comfortabel zijn om vanuit huis te werken, maar ook dan ontbreekt het professionele, zakelijke adres. Uiteraard kan iedereen gebruik maken van een virtueel kantoor, maar deze opties is met name populair onder startende bedrijven en zelfstandigen.