Het nut van een coaching opleiding

Het nut van een coaching opleiding

Waarom zou u een coaching opleiding willen volgen, of een coaching training inzetten voor uw managers of personeel? Misschien twijfelt u nog. Misschien zoekt u de laatste sluitende argumenten om de hele trein in beweging te zetten. Laten we je kort en krachtig nog wat extra munitie geven om de kogel door de kerk te jagen!

Herkent u de volgende situatie?

U wilt zelf meer effect en succes van uw eigen handelen als professionele coach, trainer of adviseur. Bijvoorbeeld minder gedoe, meer omzet en minder kosten. Of u hebt regelmatig van doen met medewerkers of klanten die zelf veel resultaatgerichter willen gaan werken en handelen. Gewoon rook uit de schoorsteen. Concrete resultaten van wat ze doen. En geen vage voornemens van “ik heb toch mijn best gedaan”. Of “er kwam iets tussen”.

U doet wat u het beste kunt en ooit hebt geleerd. Maar u komt duidelijk de juiste handvatten tekort. Want u krijgt gewoonweg niet voor elkaar wat u zich voorneemt. En uw medewerkers hebben steeds redenen (smoesjes en excuses) waarom ze niet hebben gedaan wat ze zouden doen. En nu wilt u daar eindelijk eens korte metten mee maken. Hup, voort met de geit. Kortom, u bent toe aan echte concrete resultaten. Voor uw coachklanten, uw medewerkers en/of uzelf.

Dan is een (resultaatgerichte) coach opleiding zinvol. Een opleiding die u leert hoe u taken en doelstellingen goed over het voetlicht krijgt. Een cursus die u leert hoe u mensen helpt om in beweging te komen en actie te gaan vertonen in plaats van steeds te blijven hangen. U opleiding die u leert hoe u beter kunt coachen (en dus ook kunt leidinggeven) zodat u met minder moeite meer voor elkaar kunt krijgen!

Welke Coachingsopleidingen kiezen?

Wanneer u wilt investeren in uw eigen coachingsvaardigheden, of in die van uw team of medewerkers, dan zijn er allerlei mogelijkheden. Je hebt professionele (maar ook dure) trainingen en cursussen van aanbieders als NCOI, ICM of TC Academy. Maar ook Hogescholen als Windesheim in Zwolle kunnen hierbij helpen. Zoekt u een meer flexibele optie? Overweeg dan eens een Thuisstudie Business Coach. De voordelen in het kort:

  • Lagere kosten dan fysieke onderwijsinstellingen
  • Flexibel studeren, waar en wanneer je wil
  • Studeren op je eigen tempo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *