MV Kantoor

Een fijne kantoorruimte inrichten? Hier moet je rekening mee houden!

Bij het inrichten van een nieuwe kantoorruimte moet je een aantal belangrijke keuzes maken. Of het nou een kantoor voor jezelf wordt, of dat je het deelt met collega’s of werknemers: een fijn kantoor is van cruciaal belang voor werkgeluk en productiviteit. Bedrijven als MV Kantoor kunnen je helpen met het inrichten van je kantoor. Wil jij ook een fijne kantoorruimte inrichten? Lees dan even verder!

Licht

We zijn het meest productief bij daglicht, dus zorg dat de verlichting van jouw kantoor voor het overgrote deel geregeld wordt door de zon. Grote ramen zijn van cruciaal belang. Hierdoor komen we, ook tijdens een lange werkdag, aan voldoende vitamine D. Dat houdt ons mentaal gezond. Mocht er geen mogelijkheid zijn tot meer ramen, kan het schelen om wat spiegels te plaatsen voor weerkaatsing van het beschikbare licht. Je wilt er eigenlijk voor zorgen dat je overdag geen lampen aan hoeft te doen.

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit is enorm van belang voor een gezonde werkomgeving en kan in een ruimte waar veel mensen komen nogal eens een uitdaging zijn. Bij een ongezonde luchtkwaliteit kunnen jij en je collega’s of werknemers snel last krijgen van hoofdpijn tijdens het werken. Plaats luchtfilters in ruimtes waar veel mensen komen. Als een kantoor alleen voor jezelf is, zijn een paar planten meer dan genoeg. Planten vormen een natuurlijke manier van lucht zuiveren. Bovendien is wat groen om ons heen goed voor de mentale gesteldheid.

Houdt het rustig

We snappen dat een volledig wit kantoor misschien een beetje klinisch oogt, maar probeer het zo rustig mogelijk te houden. Geen felgekleurde meubels en neutrale kleuren op de muur. Kleuren gemengd met wit zijn ideaal. Beige, grijs of lichtgroen- of blauw zijn goede kleuren om je kantoorruimte mee in te richten. Een schilderijtje aan de muur hier en daar kan best, maar don’t overdo it!

Creëer voldoende beweegruimte

We brengen uren per week door op ons kantoor. Om het gezond te houden voor je lijf en voor je geest is het van belang dat je genoeg beweegruimte creëert. Ten eerste geldt dat voor de ruimte voor je benen onder de tafel. Daarnaast is het van belang dat de verschillende werkplekken en tafels niet te dicht op elkaar staan. Houd voldoende loopruimte tussen de verschillende werktafels. Voor een gezonde werkplek moet iedereen voldoende plek kunnen hebben om z’n ding te doen. Heb jij hulp nodig bij de inrichting van jouw kantoor? Neem dan contact op met een professional die je daarbij kan helpen. Deze zijn eenvoudig online te vinden!