dedicated server huren

Een dedicated server huren: deze investering verdient zichzelf terug

Het is natuurlijk zo dat een dedicated server huren niet voor iedereen nodig is. Maar als jij er de juiste situatie voor hebt, dan kun je het extra geld dat je hieraan uitgeeft met een dedicated hosting contract terugverdienen. Een dedicated server is een server in een datacentrum die je niet deelt met andere website eigenaren, maar die je helemaal voor jezelf krijgt. Hierin is het dus veel exclusiever dan shared hosting en cloud hosting. Je betaalt er meer voor, maar zoals je hier kunt lezen krijg je er ook financieel voordeel voor terug. In sommige gevallen is een dedicated server huren dus een manier om meer inkomen te genereren.

Een dedicated server huren, wanneer doe je dat?

Voor een dedicated server betaal je de huur die een host anders van verscheidene websites zou hebben gekregen. Je krijgt de hele plek voor jezelf alleen en bepaalt zelf hoe je dit gebruikt. Een host biedt je een snelle verbinding aan en 100 procent uptime, zowel als een aantal andere handige diensten. Een dedicated server huren doe je dan ook meestal als je een website hebt die veel geld verdient, die veel bezocht wordt en die verlies oplevert als hij niet beschikbaar is. Het zijn de grote websites die daar voornamelijk van profiteren.

Een dedicated server levert meer omzet op

Dat brengt ons bij de financiële kant van het verhaal. Als je het goed doet, dan kan een dedicated server jou meer geld opleveren en dat terwijl je ook meer voor je hosting moet betalen.  Met een dedicated server wordt je website namelijk sneller, veiliger en dus gebruiksvriendelijker. Daarnaast levert het meer conversies op.

1. Een betere score van de zoekmachines

Een snelle, veilige en gebruikersvriendelijke website krijgt een betere score van de zoekmachines. Zij willen de internetgebruiker kwalitatieve en relevante informatie tonen en dat betekent dat de beste websites voorrang krijgen. Door een dedicated server te huren zal een zoekmachine je hoger in de zoekresultaten plaatsen wat jou meer bezoekers oplevert.

2. Meer conversies

Door een dedicated server te huren zorgen de zoekmachines dus voor meer bezoekers en tegelijkertijd zorgt je website ervoor dat deze bezoekers ook blijven hangen. Je dwell rate gaat omhoog en je bounce rate gaat naar beneden, wat ook weer een hogere SEO score oplevert. Snelle en veilige websites die goed lopen en nooit uitvallen zijn veel aantrekkelijker voor bezoekers. De kans dat deze dus een product bij je kopen of een dienst bij je afsluiten is groter. En dat alles doordat je besloten hebt een dedicated server te huren.

Als je huidige hosting contract niet voldoende is

Een dedicated server huren betaalt zichzelf natuurlijk alleen af als je huidige contract niet meer volstaat. Cloud hosting levert veel van dezelfde voordelen aan als dedicated hosting, maar dat voor een fractie van de prijs. Vraag je dus altijd eerst af of cloud hosting een optie voor je is. Zoek je echt zekerheid en de beste service, dan kan een dedicated server huren voor jou en je financiën een betere optie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *