auto van de zaak of zelf kopen

Een auto van de zaak of zelf kopen?

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je kijken voor het kopen van een auto op de zaak. Als je een auto op de zaak wilt kopen, dien je wel rekening te houden met meerdere punten. Het is namelijk niet zomaar mogelijk om een auto op de zaak te kopen. Het voornamelijkste voordeel van een auto op de zaak is dat je er in sommige gevallen belastinggeld mee kunt besparen.

Mag je een auto op de zaak kopen?

Het is mogelijk om een auto op de zaak te kopen. Wel zitten hier regels aan verbonden. Zo is het niet de bedoeling dat je de auto privé gebruikt zonder dit aan te geven. Een auto kan erg voordelig zijn. wel is het belangrijk om dit vooraf goed te laten uitzoeken. Het is namelijk niet per definitie zo dat het voordelig is om een auto op de zaak te kopen of leasen.

Wat is het voordeel van een auto op de zaak?

Een groot voordeel is dat de kosten van de auto in de boekhouding als zakelijke kosten kunt verwerken. Dit betekent dan ook dat de brandstof, APK, onderhouding, verzekeringen en parkeerkosten opgenomen kunnen worden als aftrekpost. Hierdoor zal je uiteindelijk minder inkomstenbelasting hoeven te betalen. Wanneer je privé meer dan 500 kilometer per jaar rijdt, dan kun je wel te maken krijgen met een bijtelling.

De verzekeringskosten met een auto op de zaak

Als je een auto op de zaak koopt, is het ook van belang dat je kijkt naar de verzekering. De auto dient namelijk wel verzekerd te worden. Je kunt deze verzekering ook via de zaak laten lopen. Wil je een goedkope autoverzekering? Dan kan je gebruik maken van een  autoverzekering simulatie. Hierbij wordt er gekeken naar hoeveel geld je ongeveer per maand kwijt gaat zijn aan de verzekering en wat de voorwaarden zijn van verschillende verzekeringen.

Rijdt niet zonder een autoverzekering!

Als je een auto koopt op de zaak of privé, dan is het van belang dat je nooit rijdt zonder autoverzekering. Als je dit wel doet, dan kan je een hoge boete verwachten. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met een ongeluk, in dat geval ben je niet verzekerd. Dit houdt in dat je zelf op moeten draaien voor de schade die er is ontstaan. Veel mensen zijn hierdoor in de schulden terecht gekomen. Voorkom dit en zorg ervoor dat je de juiste verzekering afsluit.

Een auto leasen op de zaak

Een andere optie waar erg veel mensen voor kiezen, is het leasen van een auto op de zaak. Je bent daarbij niet in een keer een groot bedrag kwijt en rijdt wel in een nieuwe auto. Hoe hoog de maandelijkse kosten zijn, hangt af van de auto. Daarnaast speelt ook de contractduur hier een bepalende rol in. Hoe langer je vastzit aan het leasecontract, hoe lager de kosten zijn. Wel is het belangrijk om te onthouden dat het niet betalen van het leasebedrag voor veel problemen kan zorgen. Voorkom dit en denk vooraf goed na over de beslissing.