faillissement

Dit zijn veelvoorkomende problemen bij faillissement

Het kan wel eens gebeuren dat je een meningsverschil hebt met bijvoorbeeld jouw curator. Het is niet slim dit lang aan te houden of te negeren. Dit kan jouw situatie verergeren dus het is altijd beter dit op tijd aan te geven.

U staat op het punt zelf failliet te gaan

Zodra u op het punt staat failliet te gaan kunnen wij ons voorstellen dat u impulsief dingen gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan het verschaffen van spullen aan schuldeisers. Het is alleen zo dat u dit niet zomaar mag doen. Waarom dat niet mag omdat je anders andere schuldeisers kan benadelen. 

Doet u dit wel of heeft u dit zelfs al gedaan dan kan de curator beslissen dat alles terug moet. Deze handeling heeft ook een benaming paulianeus handelen. Voor zulke situaties raden wij je aan je goed op voor te bereiden. Je wilt namelijk niks verkeerds doen en het kan veel effect hebben op de huidige situatie.

De juiste ondersteuning werkt altijd het best

Het is niet erg als je zelf erachter komt dat je het zelf niet kan. Hulp zoeken is iets wat normaal is en vaak ook het beste. Ook in zulke gevallen is het goed om hulp te zoeken bij iemand die weet wat je moet doen. 

Het kan gebeuren dat je het niet eens bent met de curator en daar een geschil ontstaat. Dit kan gebeuren en is menselijk maar u heeft de curator nodig. Problemen met de curator oplossen kan ook met hulp bij iemand. Doet u dit niet kan het alleen maar erger worden de situatie vooral als dit te laat wordt gedaan. 

U heeft problemen als debiteur

Het gebeurt vaker dat een nota of factuur niet klopt. Meestal kaart je dat meteen aan bij de instantie zodat ze dit kunnen corrigeren. Alleen het kan ook wel eens minder goed aflopen waarbij er een discussie ontstaat. Wat doe je dan? Neem contact op met uw curator. Hij heeft er verstand van en weet wat ie doet. Leg de situatie uit en de curator zal de situatie voor u peilen en eventueel oplossen.