Direct mailing

Direct mailing: leuk of is het te saai?

Waar vroeger offline marketing booming business was, lijkt offline marketing te zijn ingehaald door online marketing. Maar is deze uitspraak wel terecht? Bij online marketing wordt er vaak vluchtig en snel met elkaar gecommuniceerd. Dit gaat dan ten koste van de boodschap die je probeert over te brengen. Vandaar dat wij deze kwestie in onze blog willen gaan bespreken

Confetti kaart als direct mailing

Een confetti kaart is een leuke vorm van direct mailing. Naast dat het een leuke verrassingseffect met zich mee brengt is het ook nog eens uniek. Waar e-mails of social media posts nog wel eens over het hoofd worden gezien of helemaal niet worden geopend, is de ‘open-rate’ van direct mailing, dus via de post veel groter. De kans is dus significant aanwezig dat jouw boodschap overkomt! Dat niet alleen. Naast dat de confetti kaart jouw boodschap overbrengt, komt jou (bedrijfs)naam eveneens onder de man. Voortaan gaan mensen je bedrijf positief herkennen als het bedrijf die de confetti kaart heeft gestuurd.

Is het geen weggegooid geld?

Dit is vaak een overweging die veel bedrijven moeten maken. Eigenlijk is het meer een uitdaging. Je wilt je bedrijf zo positief mogelijk onder de man brengen, de boodschap moet gelezen worden en dat allemaal tegen de meest gunstige voorwaarden voor het bedrijf! Gelukkig heeft de confetti kaart het allemaal. Het is uniek, origineel, de boodschap komt over en genereer een positieve naamsbekendheid. Dus nee dan is het geen weggegooid geld!

Is direct mailing dan effectiever dan online communicatie?

Ja, naar onze mening wel. Het meest ideale scenario is een combinatie van beide. Maar zeker is direct mailing anno 2022 effectief. Helaas zien wij dat het nog vaak een onderschat communicatie middel is. We gaan al snel over in het mailen van berichten na elkaar of dergelijke. Dat is gemakkelijk en vluchtig, maar helaas krijgen we dagelijks tientallen mailtjes, waardoor het contact ook weer snel vergeten. Een originele manier van direct mailing zorgt juist wel voor dat blijvende effect. Het is eigenlijk een gemiste kans voor communicatie uitingen als je direct mailing niet toepast.

Extra tip

Wil jij 100% er zeker van zijn dat jouw direct mailing aanslaat? Zorg dan dat jij de brief of boodschap personaliseert waar mogelijk. Dat geeft je bericht of boodschap net dat beetje extra waardoor het helemaal een succes wordt. Dit geldt overigens voor elke communicatie uiting, zorg voor personalisatie waar mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat de klant zich gewaardeerd voelt.