De voordelen van folders verspreiden als bijbaantje

De voordelen van folders verspreiden als bijbaantje

Folders verspreiden, in eerste instantie lijkt het niet het meest aantrekkelijke bijbaantje. Toch zitten er een hoop voordelen aan verbonden. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over een bijbaan als folderbezorger en waarom dit precies de bijbaan is die je zoekt. 

Wat je moet doen

Er zijn bedrijven die reclame laten verspreiden via folders. Als folderbezorger zorg jij ervoor dat die folders bij de juiste mensen terecht komen. De folders die je moet verspreiden worden als pakket bij jou thuis bezorgd. De folders zijn vaak al kant en klaar om door jou bezorgd te worden, je hoeft ze dus niet zelf nog te vouwen. Je hebt een bepaalde wijk waar je de folders rond moet brengen. Deze wijk is vaak jouw eigen wijk, je werkt dus altijd dicht bij huis. Vervolgens kun je de folders gaan rondbrengen op de afgesproken dag en tijd.  

Salaris

Het salaris is misschien wel de reden dat je een baantje zoekt. Wat je als folderbezorger precies gaat verdienen is lastig te zeggen, dat hangt namelijk af van verschillende factoren. Heb je bijvoorbeeld twee wijken die je gaat lopen, dan zul je meer verdienen dan als je maar één wijk zou lopen. Ook het gewicht van de folder telt mee. Hoe zwaarder de folder, hoe meer je zult verdienen per folder. Daarnaast zijn er bepaalde aspecten die jouw werk kunnen bemoeilijken. Hierbij kun je denken aan lange oprijlanen waardoor je verder moet fietsen of lopen. Ook hierdoor zal je salaris omhoog gaan.  

Beweging en buiten

Een groot bijkomend voordeel is dat je ook meteen aan je beweging werkt. Je verspreidt de folders namelijk al fietsend of lopend. Zo vang je gelijk twee vliegen in één klap, want je bent eigenlijk al aan het sporten tijdens je werk. Hierdoor hou je meer tijd over. Daarnaast ben je tijdens je werk buiten. Als het lekker weer is, dan is dat natuurlijk helemaal fijn. Is het nou wat minder weer, dan ben je in ieder geval even buiten geweest. Des te meer motivatie om snel door te werken. 

Gunstige werktijden

Als folderbezorger ben jij baas over je eigen werktijden. Er is vaak wel een bepaalde dag dat de folders verspreid moeten worden. Heb jij in de ochtend iets anders in de planning of wil je een keer iets langer uitslapen, kies er dan voor om de folders in de middag rond te brengen. Dit bijbaantje is ook goed te combineren met school. Over de hele week ben je namelijk vier tot zes uur kwijt aan dit baantje. 

Ben je na het lezen van dit artikel nog niet overtuigd dat dit bijbaantje wat voor jou is? Vraag dan eens een folderbezorger bij jou in de buurt wat zijn of haar ervaringen zijn. Hij komt immers iedere week wel een keer langs.