De meest gekozen post HBO opleidingen

De meest gekozen post HBO opleidingen

Fungeer jij al een tijd op een HBO werk- en denkniveau? Dan is het wellicht tijd voor verdieping in jouw werkveld. Door een extra opleiding te volgen wat gecureerd is voor de HBO denker kom je al snel op een post HBO opleiding. Deze opleidingen worden gegeven op een niveau tussen HBO en master, hierdoor zoek je de verdieping op met praktische vraagstukken in plaats van alleen theorie. Deze opleidingen duren tussen de drie en twaalf maanden, hierdoor kan jij binnen een jaar nieuwe inzichten hebben opgedaan die jouw carrière dat extra zetje kunnen geven in de juiste richting. Toch kan de juiste opleiding kiezen hierbij voor enige stress veroorzaken, daarom staan de meest gekozen opleiding hier op een rij.

Het trainen en begeleiden van personen

Een opleiding die veel gekozen wordt is de post HBO Coaching en Begeleiding. Voor iedereen die op praktische wijze kennis wilt opdoen over de kennis en vaardigheden die betrekking hebben tot coaching en begeleiding. Wanneer jij op jouw huidige baan een coachende rol voor de eerste keer zou aannemen is dit een goede keus voor jou. Bij deze opleiding krijg je alle facetten van het coachen aanbod. Hierbij kan er gedacht worden weerstand bij het coachen en het grondig analyseren van de problematieken. Een groot voordeel van deze opleiding is dat het traject in drie maanden is afgerond. Zo kan jij jouw nieuwe vaardigheden vrijwel meteen op de werkvloer inzetten.

Van brede studie tot specialist in bedrijfskunde

Een brede HBO studie kan in het werkveld voor problemen zorgen aangezien specialisatie en verdieping meer worden gewaardeerd door bedrijven. De opleiding Post HBO Bedrijfskunde gaat dit tegen. Bij deze studie krijg jij een beeld van alle relevante vraagstukken die betrekking hebben tot bedrijfskunde. Na negen maanden heb jij verdieping op verkoopkanalen, bedrijfsanalyses en organisatiestrategieën. Dit maakt de opleiding een nuttige voor iedereen die iets te maken heeft met organisatorische vraagstukken in bedrijven. 

De helden in de zorginstellingen

Een andere opleiding die veel wordt gekozen is Post HBO Management voor Zorg en Welzijn. Sinds de corona crisis ook ons land in de greep heeft, weten we dat zorginstellingen belangrijke organen zijn van onze samenleving. Wanneer jij een leidinggevende functie hebt is extra kennis op gebied van zorgplanning of organisatiestrategieën een goed idee. Deze studie is ook bestemd voor iedereen die zich verder wilt ontwikkelen binnen hun huidige baan in een zorginstelling. Van de drie genoemde opleidingen is deze het langste, met twaalf maanden op de klok. Voor tijd die in deze studie wordt gestopt krijg jij als zorgprofessional een nieuwe set met tools die gebruikt kan worden om de levens van mensen te verbeteren. 

De toegangseisen en kosten van een Post HBO opleiding

Ook voor mensen die op WO niveau werken is het zeker geen slecht idee om een post HBO studie te volgen. Door de praktische indeling wat typerend is aan een HBO studie kan jij jouw kennis dan makkelijk vertalen naar de werkvloer. Er is tevens een breed scala aan opleidingen beschikbaar voor iedere professional. De toegangseisen en kosten verschillen per opleiding. De toegangseisen voor de meeste post HBO opleidingen zijn veelal een afgeronde bachelor opleiding en enige relevante werkervaring.