HBO opleidingen

De meest gekozen HBO opleidingen

Samen hebben de Nederlandse hogescholen meer dan 1900 Hbo opleidingen. Wanneer je overweegt om je in te schrijven voor een bacheloropleiding, kan het handig zijn om informatie te krijgen over de meest voorkomende opleidingen en de meest populaire majors. Een HBO Lerarenopleiding Basisonderwijs, ofterwijl Pabo opleiding, is een leerzame en populaire opleiding. Hoewel er veel soorten bachelordiploma’s beschikbaar zijn, komen de Bachelor of Arts (B.A.) en de Bachelor of Science (B.S.) het meest voor. 

Er is een fundamenteel verschil tussen B.A. en BS programma’s. Bachelor of Arts-opleidingen zijn brede opleidingen gericht op de kunsten en geesteswetenschappen. Ze zijn over het algemeen flexibeler wat betreft de vereiste cursussen, wat betekent dat er over het algemeen minder belangrijke gerelateerde kerncursussen nodig zijn en meer ruimte voor keuzevakken. Aan de andere kant zijn Bachelor of Science-programma’s meer gespecialiseerd. Ze richten zich op technische gebieden en zijn meer op bewijs georiënteerd en analytisch gebaseerd, waarvoor meestal wiskunde en natuurwetenschappen nodig zijn en er zijn minder keuzevakken.

Populaire majors

Bedrijfskunde is de meest populaire major. Zakelijke majors bestuderen onderwerpen als marketing, human resources, financiën, boekhouding en organisatiebeheer. Ze kunnen specialisaties nastreven in de gezondheidszorg, technologie en ondernemerschap. Tijdens een bedrijfsopleiding verkennen deelnemers data-analyse, financiële boekhouding, zakelijke communicatie en leiderschap in organisaties. De mate versterkt analytische en probleemoplossende vaardigheden door middel van projectmatig leren, stages en cursussen. Na het behalen van een bedrijfsdiploma kunnen afgestudeerden een loopbaan nastreven als accountants, bedrijfsanalisten, budgetanalisten, personeelsspecialisten en financiële analisten.

Ook gezondheidsgerelateerde majors zijn populair. Gezondheidsberoepen die op zoek zijn naar een diploma, studeren verpleegkunde, volksgezondheid en gezondheidswetenschappen – allemaal loopbaangerichte training voor medische beroepen. Tijdens een bacheloropleiding leren studenten over de menselijke anatomie, medische terminologie en best practices voor patiëntenzorg. Volksgezondheid programma’s leggen ook de nadruk op analyse en statistieken van de gezondheidszorg. De meeste zorgprogramma’s omvatten stages of practica om ingeschrevenen te helpen praktische ervaring op te doen. Beroepen in de gezondheidszorg hebben een bovengemiddelde verwachte banengroei, waardoor het vakgebied een uitstekende keuze is voor langdurige carrières. Afgestudeerden kunnen werken als verpleegkundigen, laboratoriumtechnici, gezondheidsvoorlichters en zorgbeheerders. 

Bachelor of Arts

Als je je afvraagt: “Wat is een Bachelor of Arts-graad?” en of je in plaats daarvan een Bachelor of Science-graad moet volgen, stel jezelf deze vragen:

  • Wat zijn uw persoonlijke loopbaan interesses? Het soort carrière dat je wilt en je persoonlijke motivaties vormen uiteindelijk de kern van dit beslissingsproces. Maak een inventaris van je doelen en ambities voor na je afstuderen. In welke) vakgebied(en) wil je werken? Wil je een leidinggevende of management functie vervullen?
  • Wat is jouw droombaan? Naar wat voor soort banen ga je op zoek nadat je je diploma hebt behaald? Doe het onderzoek. Zoek naar vacatures in de gebieden waar je zou willen werken en inventariseer welke soorten diploma’s werkgevers het vaakst nodig hebben voor de banen die je wilt. Dit kan een geweldige zijn
  • Wil je solliciteren naar een graduate school in een wetenschap, techniek of technologie gerelateerd veld? Studenten met een carrièredoel om een ​​doctoraat (PhD) in wetenschap of techniek te behalen, willen misschien een Bachelor of Science-programma kiezen.