De juiste applicatie bouwen doe je zo

De juiste applicatie bouwen doe je zo!

Als je bij Android op de Google Playstore kijkt of bij iOS op de App Store, dan zul je er tal van applicaties vinden. Je kunt er games downloaden, maar ook handige toepassingen. Wat als je nou zelf een idee hebt voor een game of een handige applicatie? Hoe zorg je er dan voor dat deze bij het publiek uitkomt? Dat doe je natuurlijk door een (web)applicatie te bouwen. Als je geen idee hebt hoe dit moet omdat je geen developer bent, dan kun je altijd de hulp inroepen van een digitaal bureau.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Een digitaal bureau maakt gebruik van allerlei platformen waarmee ze een applicatie kunnen bouwen. Vroeger bestond er een scheiding in deze platforms, bijvoorbeeld tussen iOS en Android. Hierbij was het voor Android applicaties nodig dat er gebruik werd gemaakt van Java of Kotlin, en vereiste iOS Objective-C of Swift. Dat is nu vaak niet meer zo. Nu kan er gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld React Native. Apps worden hiermee cross platform. Dit wil zeggen dat applicaties maar één keer hoeven te worden geprogrammeerd en vervolgens geschikt zijn voor zowel het iOS platform als het Android platform. Dit is natuurlijk handig en het kost veel minder tijd en geld.

Wat gebeurd er daarna?

Als je eenmaal een applicatie hebt laten bouwen, of misschien zelf wel hebt gebouwd, dan wordt het de hoogste tijd om je applicatie te publiceren. Dit doe je door deze aan te bieden aan de markt, denk hierbij aan de Google Playstore of de App Store van iOS. Als je een goedlopende applicatie hebt gemaakt dan zul je hier de vruchten van plukken kun je er aardig wat geld mee verdienen. Het is wel belangrijk om een goedlopende app altijd up-to-date te houden. Mensen vinden het aantrekkelijk om een applicatie te hebben die wordt verbeterd en die steeds meer mogelijkheden met zich meebrengt. Houd daarom altijd de recensies goed in de gaten zodat je weet waar de mensen om vragen en wat je nog kan verbeteren. Tot slot kun je ervoor kiezen om je applicatie gratis aan te bieden of tegen een tarief.