beste koelwerkbank kopen tips

De beste koelwerkbank kopen doe je met deze tips

Een koelwerkbank kopen is iets waar elke eigenaar van een horecazaak op een zeker ogenblik over zal willen nadenken. Sterker nog, voor menig aantal horecazaken geldt dat dit één van de eerste zaken is waarin ze dienen te investeren. Door het aanschaffen van een koelwerkbank slaat u eigenlijk twee vliegen in één klap. In eerste instantie beschikt u namelijk over een meubel waarin er voedingswaren koel gehouden kunnen worden, maar daarnaast beschikken koelwerkbanken ook over een ruimte aan de bovenkant waar er op gewerkt kan worden. Overweegt u ook een koelwerkbank kopen, maar wilt u daarvoor graag in eerste instantie de nodige informatie ontvangen? Lees dan zeker even de onderstaande informatie!

Waar rekening mee houden bij een koelwerkbank kopen?

Van zodra u het aanbod met koelwerkbanken op de markt gaat bekijken zult u kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende soorten mogelijkheden bestaan. Bij het kopen van één van deze koelwerkbanken dient er dan ook rekening te worden gehouden met allerhande verschillende factoren. Enkele zaken die zeker uw aandacht vereisen zijn de volgende:

  1. Of het gaat om een ingebouwde of om een uitgebouwde koelwerkbank;
  2. Wat de exacte afmetingen zijn van de koelwerkbank van uw keuze;
  3. Over welke hoogte de koelwerkbank beschikt;
  4. Wat de klimaat- en temperatuurklasse is van de koelwerkbank;

Een koelwerkbank kopen mag dus op het eerste zicht erg eenvoudig lijken, toch zijn er diverse zaken waar u (extra) bij stil zult moeten blijven staan. We bespreken de belangrijkste van deze aandachtspunten nog even extra in detail hier op deze pagina!

Een ingebouwde of een uitgebouwde koelwerkbank kopen?

Eigenlijk het belangrijkste aandachtspunt met betrekking tot een koelwerkbank kopen heeft betrekking tot het feit of u kiest voor een ingebouwd of een uitgebouwd exemplaar. In het merendeel van de gevallen lijkt de voorkeur van menig aantal horecazaken vooral uit te gaan naar een ingebouwd exemplaar. Toch moet het gezegd dat deze keuze lang niet altijd de meest interessante is. Gaat u een ingebouwde koelwerkbank kopen? Dan moet u op z’n minst rekening houden met de nadelen zoals hieronder aangegeven:

  1. Een ingebouwde koelwerkbank produceert behoorlijk wat geluid in de werkruimte;
  2. Er wordt door een ingebouwde koelwerkbank vrij veel warmte afgegeven;

Dit tweede nadeel lijkt op het eerste zicht geen groot probleem te zijn, maar dat is het wel degelijk. De warmte-afgifte zal tijdens de wintermaanden geen grote impact hebben, maar tijdens de warme zomermaanden kan ze een extra blok aan uw benen vormen. In het bijzonder de kosten voor het koelen van de werkruimte kunnen immers aanzienlijk stijgen.

Koop je koelwerkbank voor de horeca op https://www.horecarama.nl/!

Wat met de afmetingen van uw koelwerkbank?

Bij een koelwerkbank kopen dient er uiteraard niet alleen maar rekening te worden gehouden met het feit of het gaat om een ingebouwd of een uitgebouwd model. Wat namelijk bovendien ook te denken van de afmetingen waar de koelwerkbank over beschikken? Op dit vlak moet er rekening worden gehouden met twee concrete zaken, namelijk:

  1. De beschikbare plaats binnen de ruimte waarin u gaat werken;
  2. De vereiste hoeveelheid aan werkruimte bovenop de koelwerkbank;

In principe is een koelwerkbank kopen in de praktijk altijd mogelijk geheel op maat van uw wensen. Heeft u dus met andere woorden vooral nood aan een compacte, professionele koelwerkbank of kiest u toch liever voor het kopen van een wat steviger uit de kluiten gewassen exemplaar? Het behoort allebei perfect tot de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *