benodigdheden op het werk

De benodigdheden op het werk

De standaard werkomgeving, we hebben allemaal een idee van een werkomgeving, maar toch verschilt bij iedereen dit idee. Werk je bijvoorbeeld op een kantoor of buiten, op een school of thuis, veel beroepen hebben een verschillende omgeving. Zo zul je als je thuis werkt niet vaak je kleren in lockers doen en zul je als je buiten werkt waarschijnlijk niet vaak bij een printer te vinden zijn. Bij ieder beroep zijn er zo wat benodigdheden, maar wat zijn nou eigenlijk deze essentials en hoe kun je deze benodigdheden leuker maken? 

Binnen of buiten

Als je buiten werkt als bijvoorbeeld een schilder heb je bijvoorbeeld een ladder, verf en kwasten nodig. Als je als timmerman werkt zul je eerder een ruim assortiment aan gereedschap en bouwmaterialen nodig hebben. Dit soort items zijn erg algemeen, maar je ziet als men binnen werkt, dat de benodigdheden al snel wat specifieker worden. Denk bijvoorbeeld aan een docent die natuurlijk als eerste zijn of haar rode pen nodig heeft maar daarnaast tegenwoordig ook een goede laptop om presentaties op voor te kunnen bereiden. Daarnaast hadden veel docenten ook hun eigen mokken met leuke teksten erop, dit is een voorbeeld van een relatief simpele benodigdheid die wordt omgezet in een leuk ding die ook nog eens functioneel is. 

Op kantoor

Op een kantoor heb je een erg lange lijst aan benodigdheden. Zo zul je een bureau nodig hebben om je computer, laptop of iPad op te plaatsen, heb je waarschijnlijk een printer nodig om dingen op de ‘’ouderwetse manier’’, op papier, door te geven en zo zul je waarschijnlijk de onmisbare koffieautomaat hebben waar je even met je collega’s het laatste nieuws kunt bespreken. Naast dit soort grote benodigdheden is het natuurlijk belangrijk dat je ook de kleine dingen niet vergeet, denk bijvoorbeeld aan een nietmachine, pennen of een mooi assortiment aan koffie mokken. 

Het leuke aan deze laatstgenoemde opties is dat je deze soms ook kunt personaliseren of als bedrijf je eigen ‘’lijn’’ ergens van maken. Denk bijvoorbeeld aan pennen van het bedrijf, koffiemokken met de naam van het bedrijf of misschien wel een origineel idee als het hoofd van de baas erop geplaatst. De mogelijkheden zijn eindeloos voor dit soort kleinere benodigdheden. Voor de grotere items die nodig zijn is dit vaak wat minder makkelijk te realiseren. Zie je bijvoorbeeld al een printer met het hoofd van je baas voor je of een koffieautomaat met een logo van het bedrijf voor je? Helaas, zo ver gaan de meeste bedrijven nou ook weer niet. Met dit soort ‘’eigen’’ dingen die als soort inside jokes functioneren merk je dat een relatief saaie benodigdheid opeens wordt omgezet in een grappige toevoeging.