Brommer verzekeren

Brommer verzekeren? Dit is wat u moet weten

Als u uw brommer verzekerenmoet, dan heeft u verscheidene opties deze hebben te maken met de dekking, de extra opties en het eigen risico. U kunt uw brommer minimaal verzekeren, maar u heeft ook de mogelijkheid om dit duurder en dus uitgebreider te doen. Wat ook uw voorkeur of budget, het is belangrijk dat u een verzekering uitkiest waar u zich goed en comfortabel bij voelt. U kunt er met een gerust hart mee op pad en hoeft zich tijdens het rijden geen zorgen te maken over schade. De onderstaande informatie helpt u bij het samenstellen van uw brommerverzekering.

Uw brommer verzekeren met de juiste dekking

De eerste keuze die u maakt als u uw brommer verzekeren gaat is die van de dekking. Dit is de basis van iedere brommerverzekering en de uitgangssituatie die u neemt en uitbreidt. U heeft dan drie opties:

1.       Een allrisk verzekering

De duurste en meest complete verzekering voor brommers is de allrisk verzekering. U gaat uw brommer verzekeren met een allrisk dekking als deze nieuw is of een hoge waarde heeft. Met een allrisk verzekering bent u nagenoeg verzekerd voor alle soorten schade die u kan overkomen. Heeft u een aanrijding veroorzaakt? Dan wordt de schade aan uw brommer en de schade bij de andere partij door deze verzekering vergoed. Heeft uw brommer schade opgelopen door diefstal, brand, wateroverlast, hagel, bliksem, storm of rondlopende dieren, dan wordt dit ook vergoed. Een allrisk verzekering kost u het meeste, maar u bent ook het beste gedekt.

2.       Een WA verzekering

Aan de andere kant van het spectrum is er de WA verzekering. Dit is de dekking die u minimaal moet nemen om met uw brommer de weg op te mogen. Wilt u een oude brommer verzekeren of wilt u een brommer verzekeren met een lage dagwaarde? Dan is deze verzekering mogelijk voldoende voor u. Het enige geval waarvoor u dan verzekerd bent is als u schade aandoet bij anderen. Het betreft dus een aanrijding die u heeft veroorzaakt. Het is verplicht om uw brommer te verzekeren met minimaal een WA verzekering, omdat de uitgaven bij de gedupeerde partij dan altijd gedekt worden.

3.       Een beperkt casco verzekering

Zoekt u een verzekering die hier tussenin zit, omdat u een brommer verzekeren wilt met een gemiddelde dagwaarde of met een relatief jonge leeftijd, dan is de beperkt casco een optie. U betaalt dan ook een gemiddeld bedrag en bent voor alles verzekerd als bij een allrisk dekking, behalve de schade aan uw eigen brommer als u een aanrijding veroorzaakt. Deze regeling geeft u de zekerheid dat u verzekerd bent voor situaties die u niet in de hand heeft, maar tegelijkertijd betaalt u niet de hoofdprijs. Uw brommer verzekeren met een beperkt casco verzekering is dan ook een goede manier om geld te besparen en toch een bepaalde zekerheid te garanderen.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Vervolgens moet u nadenken over de aanvullende verzekeringen die u af wilt sluiten. Gaat u uw brommer verzekeren dan zijn er minder opties dan bij een autoverzekering, maar deze opties zijn wel degelijk het overwegen waard. U bespaart geld door hier niet naar te kijken. Wilt u uw brommer verzekeren met een betere dekking, dan sluit u de volgende regelingen af.

  • Een Rechtshulp Verzekering dekt de kosten voor juridisch advies. Dat heeft u mogelijk nodig als er sprake is van een aanrijding en u komt er met de andere partij niet uit. De kosten voor juridisch advies kunnen hoog oplopen, maar deze vermijdt u door uw brommer te verzekeren met een verhaalrechtsbijstandverzekering.
  • Wilt u de bestuurder en de passagier op de brommer beter verzekeren voor de medische gevolgen van een ongeval? Dan is een Ongevallen voor Opzittenden Verzekering een goede optie. Hiermee worden bijvoorbeeld uitgaven voor medische behandelingen, aanpassingen in huis door invaliditeit en verlies aan inkomen gedekt. Heeft u een ongeval gehad en bent u of de passagier daardoor ernstig verwond? Dan bent u blij dat u deze aanvullende verzekering heeft aangevinkt.

Het eigen risico is niet bij elke verzekeraar hetzelfde

Een laatste belangrijk punt om rekening mee te houden is het eigen risico. En gaat u uw brommer verzekeren dan zal u merken dat u deze niet altijd zelf in kunt vullen. Verzekeraars hanteren dan vaste regelingen en deze verschillen onderling. U kiest uw verzekeraar dan ook op deze manier uit, want het is belangrijk dat u zich het eigen risico bij een claim wel kunt veroorloven. Sommige verzekeraars vullen hier zelf een bedrag in. Deze ligt vaak rond de €125, maar het kan stijgen als uw brommer bijvoorbeeld gestolen is en u had geen goedgekeurd slot. Het eigen risico is ook vaak hoger als er iemand van 25 jaar of jonger van uw brommer gebruik maakt. Andere verzekeraars hanteren een percentage als eigen risico, zoals 10 procent van het totale claimbedrag. Gaat u uw brommer verzekeren, dan is dit dus zeker een gedeelte van de kleine letters dat u goed doorleest.

Uw brommer verzekeren met een vergelijking

Verschillende verzekeraars bieden verschillende verzekeringen, voorwaarden en opties aan. Daarom is het nooit verstandig om uw brommer te verzekeren bij de eerste die u tegenkomt. Het maken van een vergelijking biedt dan een uitkomst. U kiest een goede onafhankelijke vergelijkingssite uit waarmee u de meeste of alle verzekeraars vergelijkt. Eventueel gebruikt u twee of zelfs drie sites om een zo compleet mogelijke dekking te garanderen. Kies ook een vergelijkingssite uit met een keurmerk, zodat u zeker weet dat de resultaten op een objectieve manier worden gepresenteerd. Als laatste bekijkt u de filters van de vergelijkingswebsite, zodat u zeker weet dat u alleen de voor u relevante verzekeringen te zien krijgt.

De beste brommerverzekering voor u

Met deze informatie, een beetje voorbereiding en voldoende tijd voert u een vergelijking uit waarmee u zeker weet dat u alle opties heeft gezien. Alleen dan maakt u een weloverwogen beslissing over de verzekering die bij u past. Doe dit elk jaar en u bespaart geld. Daarnaast kunt u dan ook elk jaar weer uw brommer verzekeren met de best mogelijke regeling. Bereken hier uw premie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *