Bedankjes voor zakenrelaties

Bedankjes voor zakenrelaties

Ben je op zoek naar originele relatiegeschenken voor je medewerkers en/of zakenpartners? Als ondernemer weet je hoe belangrijk je medewerkers en relaties voor je zijn. Zet ze af en toe in de spotlight.

Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om je dankbaarheid te uiten met originele en innovatieve relatiegeschenken. Een luxe en origineel relatiegeschenk versterkt je zakelijke relatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan vooral verder!

Wat zijn relatiegeschenken?

Veel mensen praten over relatiegeschenken, maar wat is een relatiegeschenk precies? Relatiegeschenken gaan vaak gepaard met promotionele artikelen. Groothandelaars in deze branche verkopen doorgaans beide productsoorten als bedankjes.

Relatiegeschenken zijn artikelen die aan zakenrelaties worden gegeven. Deze relaties zijn meestal leveranciers, medewerkers en bestaande klanten.

 Relatiegeschenken worden vaak gebruikt om zakelijke relaties te versterken. Als u een goede relatie heeft met uw leverancier, is de inkoopprijs meestal lager en kunt u uw product tegen een lagere prijs aanbieden. Relatiegeschenken voor klanten kunnen klantenloyaliteit opbouwen en ervoor zorgen dat klanten vaker terugkomen. Er zijn veel redenen waarom investeren in relatiegeschenken een effectief middel is.

Tips voor het geven van bedankjes aan zakenrelaties?

Zorg ervoor dat bedankjes passen in je marketingplan. Wanneer je een openhuis hebt, zullen hoeden met het logo op het laatste moment niet werken. De kans is groot dat de hoed in een emmer met andere nooit gedragen hoeden verdwijnt.

Dus verspil je geld niet! Kies van tevoren een duidelijk doel. Dit kan van alles zijn: je naamsbekendheid vergroten bij bestaande of nieuwe klanten, ervoor zorgen dat klanten meer merk loyaal zijn, de verkoop stimuleren of mensen laten reageren op e-mails. Met een duidelijk doel is het kiezen van een bepaald cadeau ook beter verkocht aan je achterban. Zeker als je je resultaten meetbaar maakt. Denk dan vooruit over wanneer en binnen welk tijdsbestek je doelen zullen worden bereikt.

Waterflessen, pennen, USB-sticks, sleutelhangers, mokken en opladers staan ​​bovenaan de lijst van relatiegeschenken. Ze zijn niet erg origineel. Relatiegeschenken, die op mate van de behoefte van hen wordt gegeven. Zullen de ontvangers het eerder onthouden. Feestdagen, beurzen en evenementen zijn dan ook de hoogtijdagen van relatiegeschenken. Dan ben je niet de enige die iets leuks wil doen voor zijn relatie. Je relatiegeschenk, is daarom erg belangrijk vanwege de eerste vermelding van uw imago of doelgroep.

Het origineel kan duurder zijn, zeker als je iets laat ontwerpen. Dan is het een goed idee om vooraf na te denken over wie het cadeau gaat krijgen en of ze er ook echt op zitten te wachten.