redenen IT uitbesteden

5 redenen om jouw IT uit te besteden

Het is vaak slim om je IT sourcing uit te besteden. Hiermee bespaar je tijd en geld. Vaak kost het beheer van je IT veel tijd, aangezien je er ook onderzoek naar moet doen. Het beste is dan te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf wat je ook kan helpen met eventuele andere zaken die zich voordoen zoals een compliancy claim. Deze IT bedrijven zijn hierin gespecialiseerd en weten als geen ander hoe ze de zaken zo effectief mogelijk moeten aanpakken. In dit artikel zetten we 5 redenen op een rij waarom het slim is om je IT beheer uit te besteden.

1. Niet langer een slechte performance en downtime

Als je weleens ervaring hebt gehad met traagheid in je netwerk, een gehele downtime of niet beschikbare applicaties dan weet je dat niet prettig werkt. Door te kiezen voor IT sourcing kan je dit soort problemen voorkomen. Je omgeving wordt continu beheert en in de gaten gehouden door een goed IT bedrijf en deze zorgt dat je gehele netwerk en applicaties online blijven. Door gebruik te maken van speciale monitoring- en beheertools en een team dat zich hier mee bezig houdt weet je zeker dat je hier in de toekomst geen problemen meer van ondervindt.

2. Een betere controle over je cashflow

Zoals je misschien wel weet kosten IT apparatuur, diensten en software veel geld. Je kan het geld wat je hierin investeert aanzienlijk verlagen door gebruik te maken van een gespecialiseerd IT sourcing bedrijf. Hierdoor zet je je kapitaalinvesteringen om in maandelijkse operationele kosten. Als je bijvoorbeeld voor een grote groep werknemers nieuwe tablets wilt aanschaffen dan kan je dit als kapitaalinvestering doen, eentje die niet goedkoop is, of je kiest ervoor om deze apparaten af te nemen als een service van het IT bedrijf. Hierdoor krijg je de laatste hardware en software die je aan je medewerker uitlevert. Onderhoud en garantie zijn hierbij bij de prijs inbegrepen en tevens aanvullende zaken zoals het kopen van een eigen server versus een abonnement op Office365.

3. Een uitgebreide technische expertise altijd bij de hand

Op het moment dat je een technisch probleem ervaart waarvoor specifieke kennis, skills of ervaring benodigd zijn dan kan een IT sourcing bedrijf je hiermee helpen. Ze hebben altijd gespecialiseerde technische experts in dienst. Ze kunnen je helpen waar dit nodig blijkt te zijn, of je nou een probleem ondervind op het gebied van netwerkbeheer of beveiliging. Altijd staan ze voor je klaar om je problemen op te helpen lossen.

4. De focus leggen op kernactiviteiten

Een IT sourcing bedrijf zorgt ervoor dat je infrastructuur draaiende blijft, dat gebruikers geholpen worden en dat dagelijkse IT problemen opgelost worden. Al met al kost dit je IT medewerkers veel tijd, zeker als ze nog andere taken binnen je organisatie te vervullen hebben. En dan hebben we het nog niet over allerlei zaken waar ze constant rekening mee moeten houden zoals de AVG wetgeving, cybersecurity en het onderzoek naar de nieuwste technologie. Door te kiezen voor IT sourcing zorg je dat je werknemers zich met de kernactiviteiten van je bedrijf bezig kunnen houden in plaats van met andere zaken zoals compliancy claim.

5. Altijd de laatste technologieën

Door ervoor te kiezen om je IT uit te besteden zorg je dat je altijd beschikt over de nieuwste technologieën. Deze wisselen tegenwoordig snel en dit hoef je dan niet meer zelf allemaal bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *