klantgesprek

2 tips om een betere band te krijgen met de klanten van jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dan wil je natuurlijk dat dit een succes gaat worden. Om een succesvol bedrijf te hebben moet je genoeg klanten hebben en vaste klanten zijn nog fijner. Het is dus erg belangrijk dat je werkt aan de band tussen de klanten en jouw bedrijf. Je moet hier echt even tijd en aandacht aan geven als je hier aan wilt werken. Als klanten een goede band hebben met jouw bedrijf dan zijn klanten sneller loyaal aan jouw bedrijf en is concurrentie een minder groot gevaar. Ga dus echt aan de slag met het onderhouden en opbouwen van deze band en laat jouw bedrijf groeien.

1. Wees transparant

Als bedrijf is het erg belangrijk om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Klanten willen weten van wie ze producten kopen en waar dit vandaan komt. Je moet eerlijk en open zijn als je dat ook van klanten verwacht. Doe hier goed onderzoek naar en kijk wat jouw doelgroep graag zou willen weten van jouw bedrijf. Je moet duidelijk tonen waar het bedrijf voor staat en wat de missie is. Zo kunnen klanten meer leren over het bedrijf en achter de boodschappen van het bedrijf staan. 

2. Zorg voor creatieve oplossingen

Het is erg belangrijk dat het bedrijf opvalt, daarom moet het bedrijf werken aan de hand van veel creativiteit. Als je snel een creatieve oplossing wilt verzinnen voor een probleem, dan is een hacketon erg aan te raden. Een hacketon is een korte periode van van vaak één of twee dagen waarin je met een groep mensen op zoek gaat naar een oplossing voor een probleem. Door overal niet te lang bij stil te staan komen soms hele creatieve ideeën boven en dit kan erg goed zijn voor het bedrijf. Als je meer wilt leren over alle creatieve technieken die er zijn en hoe je dit moet toepassen, dan is het aan te raden om een Design Thinking workshop te organiseren. Bij een Design Thinking workshop doorloop je de stappen die je kunt zetten bij het bedenken van een creatieve oplossing ergens voor. Door de Design Thinking workshop kun je beter en sneller werken en krijg je sneller ideeën die kwalitatief erg sterk zijn.