website

10 dingen die je moet vermijden voor op je website

Je website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je bezoekers een positieve ervaring hebben. Of het nou een Professionele WordPress website moet worden of een Shopify website, alles hoort hierbij. Hier zijn enkele dingen die je moet vermijden om ervoor te zorgen dat je website efficiënt en gebruiksvriendelijk is:

  1. Te veel afbeeldingen of video’s: Hoewel afbeeldingen en video’s je website visueel aantrekkelijker kunnen maken, kan te veel ervan de laadtijd van je website vertragen en je bezoekers irriteren.
  1. Onnodige pop-ups of advertenties: Pop-ups en advertenties kunnen je bezoekers afleiden en frustreren, dus probeer ze zoveel mogelijk te vermijden.
  1. Slechte navigatie: Een goede navigatie is essentieel voor een gebruiksvriendelijke website. Zorg ervoor dat je bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
  1. Te veel tekst op een pagina: Te veel tekst op een pagina kan overweldigend zijn voor je bezoekers. Probeer je tekst op te splitsen in kleine paragrafen en gebruik afbeeldingen of video’s om de informatie visueel aantrekkelijker te maken.
  1. Slechte leesbaarheid: Gebruik een leesbaar lettertype en zorg ervoor dat de tekst op je website voldoende contrast heeft met de achtergrondkleur.
  1. Onnodige plug-ins of widgets: Plug-ins en widgets kunnen de laadtijd van je website vertragen en je bezoekers irriteren. Gebruik ze alleen als ze echt noodzakelijk zijn voor de functionaliteit van je website.
  1. Onvoldoende mobiele ondersteuning: Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om te surfen op het internet, dus het is belangrijk dat je website goed werkt op mobiele apparaten.
  1. Onnodige formulieren of verplichte registratie: Formulieren en verplichte registratie kunnen bezoekers afschrikken, dus probeer ze zoveel mogelijk te vermijden.
  1. Overmatige gebruik van Flash: Flash is verouderd en wordt niet ondersteund door veel moderne browsers, dus gebruik het zoveel mogelijk vermijden.
  1. Onnodige cookies: Cookies kunnen je bezoekers irriteren, dus gebruik ze alleen als ze echt noodzakelijk zijn voor de functionaliteit van je website.

Tot slot

Door deze dingen te vermijden, zorg je dat je website efficiënt en gebruiksvriendelijk is en dat je bezoekers een positieve ervaring hebben. Houd in gedachten dat een website nooit af is en dat je altijd moet blijven testen en verbeteren om ervoor te zorgen dat het aan de wensen van je bezoekers voldoet. Gebruik ook analytics om te zien hoe je bezoekers je website gebruiken en wat hun gedrag is zodat je deze informatie kunt gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je zelf geen ervaring of tijd hebt om al deze dingen te vermijden is het wel handig om een Online Webdesign bureau te benaderen.